Šogad Daugavpilī pagalmu teritoriju remontdarbu apjoms būs 9 reizes mazāks nekā 2012. gadā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā paziņoja Daugavpils DzKSU vadītājs Jevgeņijs Olenovs, obligātajā daudzdzīvokļu māju  un to teritoriju apkalpošanas sarakstā pagalmu teritoriju remonts neietilpst, tādēļ šogad pagalmu remontdarbi tiks veikti, pamatojoties uz iemītnieku lēmumu, kurā tiks norādīts šo darbu finansēšanas avots.

Jevgeņijs Olenovs paskaidroja, ka bedru aizbēršana pagalmos ir iekļauta apkalpošanā un tiks veikta, jo pagalmu teritoriju uzturēšana ietilpst DzKSU pakalpojumos. Tomēr pilns pagalmu remonts ar asfalta seguma atjaunošanu, apmaļu uzstādīšanu, zālienu un puķu dobju ierīkošanu tiks veikts tikai, pamatojoties uz kopsapulces protokolu, un tas nav nekas jauns, jo šādā veidā pagalmi tika remontēti arī pērn, paziņoja J. Olenovs.

Aprīlī DzKSU saņēma divus pagalmu seguma remontu pieteikumus – viens remonts tiks apmaksāts no uzkrājumu fonda, bet otrs – vai nu no uzkrājumu fonda, vai arī darbu izmaksas tiks iekļautas apkalpošanas tarifā uz noteiktu laika periodu.

Kā atzīmēja J. Olenovs, šogad pašvaldība līdzekļus pagalmu asfalta seguma remontam ir izdalījusi Komunālās saimniecības pārvaldei (KSP), kura noteiks darbu apjomu un organizēs šo procesu.

Atzīmēsim, ka saskaņā ar Iepirkumu uzraudzības biroja informāciju, šogad vienkāršotai pagalmu asfalta segumu atjaunošanai Daugavpils KSP izmantos 48 033,20 eiro. Pērn DzKSU trotuāru remontam pagalmos iztērēja 119 999 eiro, bet bedru un pagalmu remontam – vēl Ls 119 999. Tāpat KSP veica pagalmu remontdarbus par summu Ls 118 438,70, papildus tam pagalmos tika ierīkotas arī jaunas stāvvietas. 2012. gadā DzKSU pagalmu remontam iztērēja 360 tūkst. latu, bet KSP – vēl 260 tūkst. latu.

Uz iepriekšējo gadu skaitļu fona summa 48 033,20 eiro apmērā, kuru šogad pagalmu remontam novirzīs KSP, ir niecīga. Turklāt Iepirkumu uzraudzības biroja portālā nav pagalmu remontdarbu konkursu, kurus organizē DzKSU.

Tādējādi, ja neņem vērā atsevišķus noteiktu pagalmu remontus, šogad pagalmu teritoriju remontdarbu apjoms Daugavpilī naudas izteiksmē būs 9 reizes zemāks nekā, piemēram, 2012. gadā.


Написать комментарий