Jaunā SIA „DDzKSU” brigāde remontē 7 pašvaldības dzīvokļus mēnesī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

SIA „Daugavpils DzKSU” kopš marta darbojas celtniecības un remonta brigāde, kuras galvenais uzdevums ir remontdarbu veikšana pašvaldības dzīvokļos, paziņoja SIA „DDzKSU” vadītājs Jevgeņijs Oļenovs.

Pagaidām brigāde remontē tikai tos pašvaldības dzīvokļus, kuri ir atbrīvoti un kuros vēlāk dzīvos jauni iedzīvotāji. Šādu dzīvokļu ir visai daudz, un to saraksts tiek papildināts. Martā brigāde izremontēja 7 dzīvokļus, minētie darbi izmaksāja 6 900 eiro, līdz aprīļa beigām tika izremontēti vēl 6 dzīvokļi (3 409 eiro), aprīļa beigās divas brigādes veica darbus divos pašvaldības dzīvokļos (3 100 eiro). Maijā tiks remontēti 6 dzīvokļi, un tas izmaksās 2 700 eiro. Tādējādi brigāde mēnesī remontē 7 dzīvokļus.  

Kopējais pašvaldību dzīvokļu remontam domātais fonds sastāda ap 100 tūkst. eiro gadā. J.Oļenovs atzīmēja, ka brigādes darbinieku skaits, iespējams, tiks palielināts, un remontdarbiem iedalītā summa var tikt koriģēta, viss būs atkarīgs no darbu veikšanas tempa.

Pēc uzņēmuma vadītāja vārdiem, kad dzīvoklis tiek atbrīvots, SIA „DDzKSU” meistari un Īpašumu uzturēšanas nodaļas pārstāvji sastāda aktu par nepieciešamiem darbiem, pēc tam tiek sastādītas tāmes. Galvenokārt tiek veikti santehniskie darbi, ar elektroinstalāciju saistītie darbi, celtniecības un remonta darbi. Darbu nepieciešamība ir atkarīga no dzīvokļa stāvokļa, dažos dzīvokļos nav pat santehnikas un grīdas seguma. Uzņēmuma darbinieku uzdevums ir pielāgot dzīvokļus dzīvošanai, kosmētiskais remonts netiek veikts, paskaidroja J.Oļenovs.

Lai dzīvokļu stāvoklis nepasliktinātos, nomas līgumā tiek atrunāts, ka jaunais iedzīvotājs reizi 3-5 gados var veikt nepieciešamos remontdarbus.


Написать комментарий