Festivāla „Urbanstyle” dalībnieki vairāk nekā stundu stāstīja Daugavpils pilsētas vadībai par hiphopa kultūru

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, sestdien, 24.maijā, Daugavpils Centrālajā parkā sesto reizi notiks Starptautiskais ielu kultūras festivāls „Urbanstyle 2014”.

Šogad festivāla programma ir ļoti daudzveidīga. Pēc jaunatnes lietu vecākās speciālistes Evitas Lukšas vārdiem, festivāls piedāvās vairākus jaunus pasākumus, piemēram, iespēju piedalīties 1,5 km maratonā, zibakcijā, kā arī ar teletilta palīdzību noskatīties, kā pasākumos piedalās citu valstu jaunieši.

Festivālā piedalīsies jaunieši no vairākām Latvijas pilsētām, kā arī no Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Polijas un Rumānijas.

Trešdien, 21.maijā, Daugavpils pilsētas domē notika diskusija par hiphopa kultūras nozīmi, pasākumā piedalījās festivāla „Urbanstyle 2014” viesi no Polijas un Rumānijas, 1.vicemērs J.Dukšinskis un Jaunatnes departamenta pārstāvji.

Jaunieši pastāstīja, ka ieradās mūsu pilsētā ES projekta ietvaros un cer, ka ar subkultūras palīdzību varēs dāvāt daugavpiliešiem pozitīvas emocijas, un šī diskusija būs interesanta un produktīva.
Rezultātā diskusija ilga aptuveni pusotru stundu. Viesi stāstīja žurnālistiem un pilsētas vadības pārstāvjiem par to, ka hiphopa kultūra ir ļoti daudzveidīga un nav saistīta tikai ar ielu dejām un repu, tā apvieno vairākus virzienus – gan ekstremālus sporta veidus, gan ielu vingrošanu un strītbolu, gan grafiti mākslu un daudz ko citu.

Pēc jauniešu domām, cilvēkiem jālauž stereotipi, kuri ir saistīti ar šo subkultūru, jo tā veicina veselīgu dzīvesveidu un ir laba smēķēšanas un narkotiku alternatīva. Hiphopa kultūras pārstāvji parasti ir izglītoti un daudzpusīgi attīstīti cilvēki.

Tāpat viesi atzīmēja, ka īsti grafiti mākslas pārstāvji neapzīmē ēkas un objektus, kuriem ir vēsturiskā vai arhitektūras vērtība, tieši otrādi, viņi vēlas uzlabot savas pilsētas vizuālo izskatu.

Diskusijas gaitā 1.vicemērs J.Dukšinskis nodemonstrēja labas zināšanas hiphopa kultūras jomā un atzīmēja, ka pilsētas pašvaldība atbalsta dažādu jauniešu festivālu un citu pasākumu rīkošanu Daugavpilī.

Viesiem tika piedāvāta tradicionāla prezentācija, kurā tika stāstīts par nesen notikušo biznesa ideju forumu, pilsētas ekonomiskām iespējām un kultūras dzīvi.

Noslēgumā jaunieši izteica dažus ierosinājumus, kuri varētu veicināt hiphopa kultūras attīstību Daugavpilī un Latvijā. Tikšanās beigās puses apmainījās ar suvenīriem un kopīgi nofotografējās.



Написать комментарий