Deputāts V. Bojarūns sūdzējās Valsts valodas inspekcijā par to, ka tā pastāstīja par viņu MIL

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc tam, kad Daugavpils domes deputāti pieņēma lēmumu par līdzekļu izdalīšanu trīs deputātu – Vladislava Bojarūna, Jurija Zaiceva un Aleksandra Samarina (no naudas atteicās) valsts valodas apmācībai, parādījās informācija par to, ka V. Bojarūns ir nosūtījis sūdzību Valsts valodas inspekcijai.

Portāls Gorod.lv Valsts valodas inspekcijai nosūtīja rakstisku pieprasījumu, lai uzzinātu, par ko sūdzējās deputāts Vladislavs Bojarūns.

Inspekcija apstiprināja, ka tik tiešām ir saņēmusi deputāta V. Bojarūna sūdzību, tomēr ne par neobjektīvu inspektora attieksmi pret viņu, bet par to, ka inspekcija datus ir izpatījusi MIL. Tādējādi jebkādi pieņēmumi par inspektora neobjektīvu attieksmi pret V. Bojarūnu vai citiem Daugavpils domes deputātiem tiek noraidīti kā nepamatoti, teikts atbildē.

Atzīmēsim, ka par trim Daugavpils domes deputātiem, kuru valsts valodas zināšanu līmenis izrādījās nepietiekams, kļuva zināms atklātā 10. marta domes sēdē. Lai tautas kalpi varēti pilnveidot savas latviešu valodas zināšanas, dome izdalīja 6 900 eiro.


Написать комментарий