Daugavpils novadā visvairāk laulību tiks reģistrēts augustā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Drīz sāksies kāzu sezona, tādēļ portāls Gorod.lv nolēma noskaidrot, cik aktīvi šovasar ir Daugavpils novada pāri.

Daugavpils novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Valija Jurķāne paziņoja, ka vairākums pāru, kuri nolēmuši šovasar reģistrēt laulību, izvēlējušies izdarīt to augustā – visi šī mēneša datumi esot aizņemti.  

Pēc V.Jurķānes vārdiem, sakarā ar to, ka pāri bieži vien izvēlas reģistrēt laulību ārpus Dzimtsarakstu nodaļas telpām, dienā var reģistrēt 6-7 laulības.

Zīmīgi, ka iecienītāka laulības reģistrācija vieta joprojām ir Červonkas pils, tomēr visai populāras ir arī Svente, Silene, kā arī Raiņa māja Berķenelē.

Statistikas dati liecina, ka 2014.gadā Daugavpils novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrētas 42 laulības, turklāt novada iedzīvotāji netic ticējumam, saskaņā ar kuru maijā nav vēlams precēties, jo šomēnes bija ieplānotas 10 laulību reģistrācijas ceremonijas.

Jāatzīmē (http://www.gorod.lv/novosti/231940-etim-letom-v-daugavpilse-svoi-brak-zaregistriruut-na-90-par-bolshe-chem-godom-ranee), ka saskaņā ar Daugavpils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas vadītājas Helēnas Soldatjonokas sniegto informāciju, šovasar Daugavpilī notiks par 90 laulību reģistrācijas ceremoniju vairāk, nekā pērn. Visvairāk laulību tiks reģistrēts jūlijā un augustā.


Написать комментарий