Ģenerālprokuratūra Strīķei atņem pielaidi valsts noslēpumam

foto: Andrejs Terentjevs, F64
foto: Andrejs Terentjevs, F64

Ģenerālprokuratūra nolēmusi atcelt Satversmes Aizsardzības biroja (SAB)lēmumu par 1. kategorijas atļaujas izsniegšanu pieejai sevišķi svarīgiem valsts noslēpuma objektiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei.

"Delfi" jau ziņoja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) iepriekš vērsās Ģenerālprokuratūrā, lai tā pārbaudītu par valsts noslēpuma pielaides izsniegšanas apstākļus Strīķei.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša iepriekš informēja, ka no amatā atjaunošanas brīža Strīķe nav iesniegusi KNAB priekšniekam Jaroslavam Streļčenokam savu aptaujas anketu pielaides saņemšanai valsts noslēpumam, kas norāda uz to, ka Strīķe ir ieguvusi speciālo atļauju pieejai valsts noslēpuma objektiem, apejot normatīvajos aktos noteikto kārtību.

Strīķe teju mēnesi atradās amatā un maija sākumā viņa saņēma pielaidi valsts noslēpumam.

Pēc atlaišanas pirms vairākiem mēnešiem Strīķei pielaide tika anulēta, taču, tiesai viņu 10.aprīlī atjaunojot amatā, SAB vajadzēja vēlreiz lemt, vai amatpersona ir tiesīga saņemt pirmās kategorijas speciālo atļauju pieejai valsts noslēpuma objektiem.

29.aprīlī SAB pieņēma lēmumu par pielaides izsniegšanu.


Написать комментарий