Anglijā notikušas aizliegtās siera ripināšanas sacīkstes

foto: AFP
foto: AFP

Anglijas pilsētā Glosteršīrā aizvadītas tradicionālās sacensības siera ripināšanā no kalna, turklāt tās notikušas, neraugoties uz to, ka jau vairākus gadus tās ir oficiāli aizliegtas.

Kā ziņo "BBC News", aizliegumi cilvēkus atturēt nespēj, tāpēc uz turnīru bija pulcējušies vairāk nekā pieci tūkstoši skatītāju.

Par pirmās vīriešu sacīkstes uzvarētāju kļuva 19 gadus vecais bezdarbnieks Džošs Šepards, kurš gan atzina, ka siers viņam īpaši negaršo, bet otrajā skrējienā uzvarēja Raiens Fārlijs. Savukārt sieviešu konkurencē uzvarēja 17 gadus vecā Lūsija Taunšenda.

Kopumā notika septiņi skrējieni jeb ripojieni - četras reizes tika ripināts 3,5 kilogramus smags siera ritulis, bet trīs reizes bija jādzenas pakaļ pusotru kilogramu smagam siera gabalam.

Sieru sacensībām piegādā 87 gadus vecā vietējā iedzīvotāja Daiena Smārta, kura ar pasākuma rīkotājiem sadarbojas jau pēdējos 25 gadus.

Siera ripināšanas tradīcijas Glosteršīrā pastāv jau kopš XIX gadsimta, taču pārlielu lielā traumatisma dēļ 2009. gadā vietējās varas iestādes to aizliedza. Kopš tā laika turnīrs notiek nelegāli.


Написать комментарий