Krievijas hokejistus Maskavā sagaida tūkstošiem fanu

foto: Itar-Tass
foto: Itar-Tass

Krievijas hokeja izlasi svinīgā sagaidīšanas ceremonijā otrdien Maskavas ielās sveica vairāki desmiti tūkstoši līdzjutēju, ziņo LETA-AFP.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka šī gada pasaules čempionāta finālspēlē svētdien Minskā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievijas izlase ar rezultātu 5:2 uzvarēja Somijas valstsvienību, par čempioni kļūstot pēc gada pārtraukuma.

Visa Krievijas izlase trijos autobusos mēroja ceļu no Puškina laukuma līdz Sarkanajam laukumam, kur tikās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

"Šī uzvara ir visiem mūsu cilvēkiem, visiem mūsu atbalstītājiem. Mēs cīnījāmies par mūsu valsti, mūsu faniem, kā arī treneri [Znaroku], kuram tika piespriesta netaisnīga diskvalifikācija uz finālspēli. Laimīgā kārtā mēs uzvarējām un tagad visi esam laimīgi," uzsvēra Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Pitsburgas "Penguins" zvaigzne Jevgēņijs Malkins, kuram šī bija otrā pasaules meistarsacīkšu zelta godalga.

Krievija finālā spēlēja bez Znaroka uz rezervistu soliņa, jo viņam tika piespriesta vienas spēles diskvalifikācija. Komandas darbu viņa vietā pārraudzīja latvietis Vītoliņš.

Kā izteicies Putins, Znaroks pēc finālspēles viņam atvainojies, apsolot, ka nekad vairs nerīkosies tā, ka tas varētu draudēt ar diskvalifikāciju.

"Piedodiet man, lūdzu, par manu necienīgo žestu. Tāds vairs nekad neatkārtosies," teica Znaroks. "Uzvarētājus, protams, netiesā, tomēr tas daudz pasaka par viņu. Viņš parāda mūsu kopējo viedokli par godīgu spēli."

Pats Znaroks parādes laikā izskatījies ļoti noguris. "Jau vakar sapratu, ka viss vēl priekšā. Beidzies viens turnīrs, bet tagad sāksim visu no jauna. Centīsimies šo visu atkārtot. Kādas man pašlaik ir vēlēšanās? Izgulēties."

Tikmēr Krievijas Hokeja federācijas (FHR) prezidents Vladislavs Tretjaks izteicies, ka Znaroks un izlases ģenerālmenedžeris Andrejs Safronovs palīdzējis krievu tautai atcerēties PSRS laiku panākumus.

"Mums bija ļoti grūti atrast cilvēku, kas varētu ātri pārņemt komandu un panākt, lai izlase labi nostartē pasaules čempionātā. FHR izdarīja pareizo izvēli," stāstīja Tretjaks. "Viņi (Znaroks un Safronovs) paveica neiespējamo, izveidojot komandu mēneša laikā. Radīja jaunu, agresīvu komandu, un mēs atcerējāmies Padomju Savienības hokeju."

Kopš 1992.gada Krievijas hokejisti pasaules čempionātos izcīnījuši piecas zelta, divas sudraba un divas bronzas medaļas, bet pērn palika vien sestajā vietā. Savukārt Somijas izlase kopš 1992.gada tikusi pie divām zelta, septiņām sudraba un trim bronzas godalgām, bet iepriekšējos divos čempionātos palika ceturtajā vietā.


Написать комментарий