Daugavpils dome sodīs būvniecības uzņēmumu par tramvaju sliežu renovāciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

29. aprīlī beidzās Daugavpils tramvaju sliežu rekonstrukcijas darbu izpildes termiņš, un pašvaldība ir apņēmusies pielietot pret būvniecības uzņēmumu soda sankcijas, kuru aptuvenais apmērs sastāda 2 tūkst. eiro dienā, 27. maija preses konferencē paziņoja Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis.

Kā paziņoja pašvaldība, tagad tiks noskaidrots, vai pastāv objektīvi iemesli (kuri nav atkarīgi ne no domes, ne no uzņēmuma) līguma termiņa pagarināšanai. Šonedēļ pašvaldības, uzņēmuma „Daugavpils satiksme” un uzņēmuma „Binders”, kurš veic būvdarbus, domā rīkot sanāksmi, kurā uzņēmumam būs jāiesniedz darbu pabeigšanas grafiks.

Pagaidām nekādus variantus, izņemot soda sankciju pielietošanu, pašvaldība nesaskata. Projekta ietvaros nav pabeigti apmēram 10% darbu, kuru vidū ir tehniski sarežģīti momenti, tādi kā Valkas un Ventspils ielas krustojumi, kā arī teritorijas labiekārtošana, pieturu ierīkošana utt.

Kā atzīmēja J. Lāčplēsis, no uzņēmuma redzes viedokļa ir radušās problēmas, kuras nav no tā atkarīgas, bet pēc mēra domām uzņēmums varētu iekļauties termiņā, ja iepriekš strādātu tikpat aktīvi kā pēdējo mēnešu laikā.


Написать комментарий