CNN: Pie Doņeckas ir pazuduši EDSO novērotāji

foto: job-sbu.org
foto: job-sbu.org

Ar četriem starptautiskajiem novērotājiem, kuri strādāja Ukrainas austrumos, tika pazaudēti sakari, ziņo televīzijas kanāls CNN.

Saskaņā ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas informāciju vēl vakar vakarā grupa atradās pie Doņeckas, – ziņo russian.rt.com.

Mēs esam sazinājušies ar CNN vecāko starptautisko korespondentu Niku Peitonu Volšu, kurš atrodas Doņeckā. Nik, mēs redzējām nekārtības ielās, bet patlaban, kā saprotu, EDSO ziņo, ka ir zaudējusi sakarus ar dažiem novērotājiem. Ko jūs varat pastāstīt par pēdējiem notikumiem?

Niks Peitons Volšs, CNN vecākais starptautiskais korespondents: Par to, kas ir noticis ar šiem četriem EDSO novērotājiem, ir zināms ļoti maz. Atgādināšu, ka EDSO ir novērošanas orgāns, kuram visi, gan Vašingtona, gan Kijeva, gan Maskava, ir uzticējuši sekot notikumiem šeit ar sasprindzinājuma mazināšanas mērķi.

Pēc viņu oficiālā pārstāvja vārdiem pēdējo reizi grupa sazinājās vakar sešos vakarā. Novērotāji atradās uz austrumiem no Doņeckas un kā parasti patrulēja apkārtni.

Ir skaidrs, ka tas ir svarīgs atgadījums tādēļ, ka pagājušo reizi, kad EDSO pazaudēja sakarus ar dažiem saviem novērotājiem, citēju: viņi bija nonākuši gūstā. Tā domāja Slavjanskas separātisti.


Написать комментарий