Daugavpils pilsētas domi kritizējušais un darbu zaudējušais A.Poņatovskis plāno griezties tiesā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portālam Gorod.lv kļuva zināms, ka daugavpilietis Arturs Poņatovskis, kurš pirms kāda laika kritizēja Daugavpils pilsētas domes rīcību Vienības tilta remontdarbu laikā un zaudēja darbu, plāno griezties tiesā. 

A.Poņatovskis pastāstīja, ka, ņemot vērā Darba inspekcijas ieteikumu, nosūtīja savam darbadevējam ierakstīto vēstuli, kurā lūdza paskaidrot viņa statusu, jo 19.aprīlī pēc videosižetu un publikāciju parādīšanās A.Poņatovska darbadevējs piešķīra viņam atvaļinājumu bez viņa piekrišanas, atstājot daugavpilieti bez darba un algas.

Pēc mēneša, kad izrādījās, ka darbadevējs ierakstīto vēstuli nav izņēmis, A.Poņatovskis dažādām instancēm – Darba inspekcijā, tiesībsargam un Valsts ieņēmumu dienestam – nosūtīja iesniegumus ar lūgumu palīdzēt. Pēc nedēļas viņš saņēma tikai tiesībsarga atbildi, kurā viņam tika ieteikts griezties tiesā.

„Mēģināju sazināties ar manu darbadevēju, taču viņa nekad nav uz vietas. Stropos esošajā bāzē viņš nav atrodams, viņam it kā esot jauns birojs, taču, kur tas atrodas, man nav zināms. Es nevaru saņemt savus dokumentus, pielikt punktu šim stāstam, reģistrēties NVA un sākt meklēt jaunu darbu. Kopš 19.aprīļa atrodos neapmaksātajā atvaļinājumā. Otro mēnesi esmu bez darba, bet man pat nav paziņots, uz kāda pamata. Algu par martu un aprīli neesmu saņēmis, kur ir mana nodokļu grāmatiņa nezinu. Esmu nosūtījis vēstules dažādām instancēm, lūdzot tikt skaidrībā ar situāciju. Nedēļu pēc vēstuļu nosūtīšanas ar mani sazinājās tikai tiesībsargs. Pagaidīšu vēl nedēļu un griezīšos tiesā. Citu izeju es neredzu”, paziņoja A.Poņatovskis.


Написать комментарий