Līdz rudenim Daugavpils dome plāno izstrādāt Lielā Stropu ezera “pasi”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šonedēļ Latvijas Lauksaimniecības ministrijas pārziņā esošā institūta „Bior” speciālisti pabeidza Lielā Stropu ezera ūdens un apkārtējās vides izpēti, ziņo Daugavpils pašvaldība.

Darbi tika veikti pludmales „Stropu vilnis” rajonā Eiropas projekta ietvaros ūdenstilpnes izmantošanas zivsaimniecības vajadzībām noteikumu izstrādei. Kā paziņoja Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes (KSP) tehniskais direktors Teodors Binders, pateicoties šim projektam tiks izstrādāti ūdenstilpnes ekspluatācijas noteikumi, uz kuru pamata varēs veikt tādas darbības kā zivju mazuļu ielaišana un citus darbus.

Iegūto rezultātu analīze var ilgt vairākus mēnešus. Pēc institūta speciālistu domām ezerā ir pietiekams zivju daudzums. Kā pastāstīja KSP darbinieki, ar Latgales reģionālās vides pārvaldes darbinieku palīdzību tikai vienas dienas laikā no ezera tika izņemti četri malu zvejnieku tīkli, kas apstiprina pētījumu un šīs ūdenstilpnes ekspluatācijas noteikumu izstrādes nepieciešamību.

Savdabīgu ezera „pasi” tiek plānots izstrādāt līdz rudenim. Pamatojoties uz šo dokumentu, tiks izstrādāts nolikums, kurš reglamentēs ūdenstilpnes ekspluatācijas un piegulošo teritoriju uzturēšanas kārtību, kā arī Eiropas fondu līdzekļu piesaistīšanas iespējas.


Написать комментарий