Daugavpils mērs neiebilst pret pašvaldību deputātu sasaukumu termiņa pagarināšanu līdz 5 gadiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijas Pašvaldību savienība, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība un Latvijas Darba devēju konfederācija nosūtīja valsts augstākajām amatpersonām vēstuli ar priekšlikumu pielāgot pašvaldību vēlēšanas Eiropas Parlamenta vēlēšanu ciklam un turpmāk tās rīkot vienā dienā, reizi piecos gados.

Atbildot uz jautājumu, vai Daugavpils pašvaldība atbalsta šo ideju un kādēļ tā ir laba, Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja:

„Droši vien priekšlikums saistīts ar nelielu iedzīvotāju aktivitāti Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Pašvaldību darba cikla pagarināšana līdz 5 gadiem un vēlēšanu sakrišana ar Eiropas Parlamenta vēlēšanām ir iespējama. Bet jautājums – ar kuru gadu sākt? Uz diviem gadiem pagarināt šo sasaukumu pilnvaras ir pietiekami revolucionārs priekšlikums, tāpat kā arī par diviem gadiem samazināt nākamo. Jāizvēlas gads, kurš pēc iespējas mazāk ietekmētu pašvaldību sasaukumu darbu un tad jāpāriet. 5 pašvaldības sasaukuma darba gadi ir normāls termiņš”.

Atzīmēsim, ka vēstulē organizācijas norāda uz to, ka viņus satrauc zemā iedzīvotāju aktivitāte gan Eiropas Parlamenta, gan pašvaldību vēlēšanās. Organizācijas ir pārliecinātas, ka piecu darba gadu cikls pašvaldību darbā ļaus vairāk laika veltīt sociāli ekonomiskās attīstības veicināšanai, uzlabot plānošanu un atbildību par lēmumu pieņemšanu.


Написать комментарий