Iedzīvotāji sūdzas par 18. Novembra ielas rekonstrukcijas projekta apjoma samazinājumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējā Daugavpils domes 10. jūnija preses konferencē žurnālisti uzdeva pilsētas vadībai virkni jautājumu, kuri saistīti ar 18. Novembra ielas rekonstrukcijas projekta realizāciju.

Atbildot uz jautājumiem, speciālisti paskaidroja, ka 18. Novembra un Viestura ielas krustojumā nav plānoti papilddarbi, lai tas kļūtu ērtāks autobusiem ar zemu grīdu. Atjaunot autobusu satiksmi pa Viestura ielu netiek plānots, bet jaunā autobusu pietura tiks ierīkota uz dambja pie jaunā pandusa.

Tāpat žurnālisti nodeva pilsētas vadībai iedzīvotāju sūdzību par slikto stāvvietas stāvokli pie Komunālajiem kapiem. Kā tika noskaidrots, šīs stāvvietas iekārtošana no projekta ir izslēgta. Šogad uz pašvaldības līdzekļu rēķina stāvvietu tomēr izveidos ar šķembu segumu, bet nākotnē, iespējams, noasfaltēs.

Runājot par to, kad tiks likvidēti nelīdzenumi dažādu seguma līmeņu dēļ 18. Novembra un Viestura ielas krustojumā (Gajoka virzienā), speciālisti paziņoja, ka jūlijā 18. Novembra ielā tiek plānots uzklāt augšējo asfalta kārtu, tad arī tiks likvidētas šīs neērtības.

Tāpat pilsētas vadība MIL pārstāvjiem apgalvoja, ka problēmas, kuras stipra lietus laikā tika konstatētas 18. Novembra ielas 319. un 320. mājas rajonā, kuras tika applūdušas, ir likvidētas: tagad drenāžas akas tiks galā ar ūdens plūsmu.

Sarunas ar žurnālistiem laikā par darbiem šajā ielā vicemērs Pēteris Dzalbe paziņoja, ka uz 2014. gadu līdzekļi ceļu remontam jau ir sadalīti, un jārod līdzekļi, lai varētu veikt no 18. Novembra ielas rekonstrukcijas projekta izslēgtos darbus.  

Precīzu atbildi uz jautājumu, kādēļ daži darbi tika izslēgti no projekta, projekta palētināšanai vai projektētāja kļūdas dēļ, domes vadība skaidru atbildi nesniedza. Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja: „Par šīm cenām, kuras piedāvāja būvnieki A13 rekonstrukcijai, arī tā 40% darbu objektā finansē pašvaldība. Krass projekta sadārdzinājums neļāva veikt to, kas bija ieplānots. Un pat tai apjomā, kurš ir atlicis, 80% Eiropas finansējuma vietā mums ir tikai 60%”.


Написать комментарий