Uzvara par godu Karatē 35 gadu jubilejai

foto: sportaparvalde.lv
foto: sportaparvalde.lv

8. jūnijā, Daugavpils BJSS sporta zālē, notika Starptautiskais Karatē čempionāts „Daugavpils Fortress” („Daugavpils cietoksnis”), ko organizēja Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA” (prezidents Andrejs Komars, 6. dans) sadarbībā ar Daugavpils Sporta Pārvaldi un Pilsētas domi.

Šogad turnīrs „Daugavpils Fortress” iekļauts oficiālajā Daugavpils Pilsētas svētku programmā un veltīts karatē pastāvēšanas Daugavpilī 35 gadu jubilejai!

Čempionātā piedalījās vairāk kā 100 karatisti no Lietuvas, Latvijas un Baltkrievijas. Daugavpili pārstāvēja sportisti no Karatē Akadēmijas „LFSKA”. Kopā tika sadalīti 27 medaļu komplekti dažādās vecuma grupās KATA un KUMITE disciplīnās.

Daugavpilij pirmās vietas savās kategorijās izcīnīja: Aleksandra Petrovska, Andrejs Ļaļins, Vladislavs Kaveckis, Ēriks Medņikovs (divreiz) un Vinsents Sivačovs (divreiz). Otrās vietas ieguvēji: V. Kukjane, A. Petrovska, V. Kokins, E. Juršens, S. Kudlis un Ē. Medņikovs. Trešās vietas ieguvēji: L. Lapkovska, V. Bogdanova (trīs reizes, savā Dzimšanas dienā!), V. Kaveckis (divreiz), E. Juršens, V. Sivačovs, S. Kudlis un A. Jacišins (divreiz).

Čempionāta gaitā tika noteikta Labākā komanda, par katru godalgoto vietu komandai tika piešķirti punkti. Šogad, kopsummā nopelnot 64 punktus, par labāko kļuva Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA”! Mūsu komanda saņēma speciālo „Grand Prix Daugavpils Fortress” kausu. Otrā vieta, izcīnot kopā 49 punktus, Jelgavas Karatē klubam „VITUS” (vadītājs V. Mišins) un trešā vieta – karatistiem no Lietuvas kluba „ALFA” un Baltkrievijas „Vitebsk Team” komandai.

Čempionāta svinīgajā atklāšanas ceremonijā ar uzrunu uzstājās Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” prezidents Andrejs Komars, atzīmējot galvenos posmus karatē 35 gadus ilgajā attīstības vēsturē Daugavpilī.

Turpinājumā Lietuvas Karatē Federācijas prezidents Kazimiras Bartkevičius veltīja pateicības vārdus Daugavpils Karatē Akadēmijai „LFSKA” par ilggadēju un veiksmīgu sadarbību, bet vieni no mūsu pilsētas karatē pionieriem Ernests Ravdive un Anatolijs Narajevs izteica atzinību personiski Andrejam Komaram par to, ka viņš vienīgais no pilsētas karatē pionieriem, kurš palika uzticīgs karatē, neatlaidīgs, saglabājot un attīstot karatē Daugavpilī. Visiem goda viesiem un klubu vadītājiem tika pasniegtas piemiņas dāvanas. Par godu karatē 35 gadu jubilejai īpaši tika atzīmēti visi Akadēmijas „LFSKA” karatē Meistari: M. Kirejevs, E. Miglāne, V. Kukjans, V. Goršečņikovs, M. Špiļevojs, A. Ivanovs, I. Medņikova un J. Orehs, bet Mihailam Špiļevojam tika pasniegts 2. dana sertifikāts – par šogad pavasarī Polijā veiksmīgi nokārtoto dana eksāmenu mūsdienu karatē patriarham K. Funakoši (10. dans, ASV). Atklāšanas ceremoniju papildināja vijolnieku trio uzstāšanās Viktorijas Kacs pavadībā.

Mūsu karatistu uzvara 35-tajā karatē pastāvēšanas Daugavpilī jubilejas gadā ir lieliska dāvana visiem pilsētas iedzīvotājiem un karatē entuziastiem!
Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas visiem čempionāta viesiem un dalībniekiem par lielisku Karatē pasākumu!

Īpaša pateicība Daugavpils pilsētas domes, Sporta pārvaldes un BJSS vadītājiem un darbiniekiem!

Detalizētāka informācija pieejama Karatē Akadēmijas „LFSKA”mājaslapā: www.karateshotokan.lv


Написать комментарий