J.Pundurs: Jaunu piemiņas plākšņu ierīkošana Daugavpilī maksātu lielu naudu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, Daugavpils ir pilsēta ar bagātu vēsturi. Šeit savulaik piedzima un dzīvoja cilvēki, kuru vārdi ir labi zināmi pilsētas, Latvijas un pasaules kultūras, zinātnes un literatūras vēsturē.

Tādēļ pilsētnieki uzskata, ka mūsu pilsētā pie dažādām ēkām, kurā piedzima vai dzīvoja slavenie cilvēki, būtu nepieciešams ierīkot piemiņas plāksnes. Tāpat varētu paplašināt ievērojamo vietu loku, kuru labprāt apmeklētu gan pilsētnieki, gan pilsētas viesi.

Piemēram, skulptūras Rīgas ielā, puķu ģerbonis, piemineklis Dubrovinu viņam par godu nosauktajā parkā piesaista gan daugavpiliešus, gan tūristus, kuri iegādājas dažādus suvenīrus un fotografējas uz vietējo ievērojamo vietu fona.

Daugavpils galvenais mākslinieks Juris Pundurs paskaidroja portālam Gorod.lv, ka jaunu pieminekļu uzstādīšana un piemiņas plākšņu ierīkošana maksā lielu naudu.

„Laiku pa laikam saņemam vietējo uzņēmēju priekšlikumus izveidot Daugavpilī kādu jaunu piemiņas vietu. Piemēram, nesen kāds uzņēmējs izteica vēlmi ierīkot pilsētas centrā skulptūru kompozīciju no akmeņiem. Mēs plānojam atbalstīt šo ieceri, jo viņš to realizēs par saviem līdzekļiem.
Pašvaldība parasti atbalsta šāda veida ieceres, jo līdz ar jaunā pieminekļa ierīkošanu tiek labiekārtota tam pieguloša teritorija, kas uzlabo pilsētas tēlu”, pastāstīja galvenais mākslinieks.

Pēc J.Pundura domām, jaunu piemiņas plākšņu uzstādīšana ir sarežģīts un neviennozīmīgs jautājums. „Šādos gadījumos iniciatīvai jānāk no iedzīvotājiem, tad pašvaldība atbalstīs ieceri un apmaksās jaunās piemiņas plāksnes uzstādīšanu. Tiesa, var rasties jautājums, kāpēc tiek iemūžināts tikai kāda konkrēta cilvēka vārds? Jo arī kādam citam ir daudz nopelnu un viņš ir cienīgs, lai viņa vārds būtu uz piemiņas plāksnes”, uzskata J.Pundurs.


Написать комментарий