Mēs nekad neredzam viņu seju. Tā dzīvo perfekto roku un kāju modele

foto: Caters/Scanpix
foto: Caters/Scanpix

Šo sieviešu sejas nekad nav redzamas, jo reklāmās uzsvars tiek likts uz priekšmetu – parasti tās ir sadzīves lietas – demonstrēšanu.

Rokām, kas mēģina iekārdināt pirkt mantu, jābūt perfektām, un modele sava darba specifikas dēļ spiesta „dzīvot cimdos”.

Nikija Donohe ir viena no šādām sievietēm, kuras profesija tik tiešām arī saucas – modele. Taču viņas seju nekad nevar redzēt, vien rokas un kājas. Nikijas kājas bieži vien pavīd kurpju vai nagulaku reklāmās, bet rokas tiek izmantotas sadzīves ķīmijas vai dažādu saldumu reklamēšanā.

„Manām ķepām jābūt perfektām,” stāsta 37 gadus vecā modele no Lielbritānijas. Par vienu pasūtījumu viņa nopelna apmēram 630 eiro mūsu valūtā, un lielāko daļu no algas parasti tērē kosmētiskām rūpēm par savām rokām un  kājām. Manikīrs un pedikīrs ir obligāts ik pēc dažām dienām, bet viņa pati savas rokas ar krēmu mitrina vismaz 10 reižu diennaktī. Ādai jābūt perfektai, nagiem tāpat.

„Ja man būtu kaut viens sašķēlies nags, tas var atņemt man darbu. Tāpat ir ar pigmenta plankumiem – kaut viens plankumiņš man dārgi maksātu, tāpēc rokas un pēdas es nesauļoju vispār. Savukārt jebkurus mājas darbus daru cimdos,” viņa stāsta.

Pašam modeles darbam ir arī sava garoziņa. Piemēram, kad jāreklamē kāds dzēriens plastmasas pudelē, ideālā kadra atrašana var vilkties stundām, un Nikijas pirksti uz pudeles ir sastinguši vienā un tajā pašā pozā. Vakarā pēc darba rokas sāp un ir nogurušas. „Reizēm ekstremitātes sāp dienām ilgi no piespiedu neērtās pozīcijas,” viņa stāsta, taču kopumā ir ļoti apmierināta ar darbu, kurā viņas seja nekad nebūs publiska.



Написать комментарий