Septembrī Daugavpils saņems no Krievijas jaunus tramvaju vagonus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, konkursā uz jaunu tramvaju piegādi Daugavpilī uzvarēja atklāta akciju sabiedrība „Nacionālā Kontraktu Korporācija”, kura ir reģistrēta Krievijā.

Konkursa rezultāti netika pārsūdzēti, tādēļ tuvākajā laikā AS „Daugavpils satiksme” parakstīs līgumu ar konkursa uzvarētāju.

AS „Daugavpils satiksme” vadītājs Ēvalds Mekšs paskaidroja portālam Gorod.lv, ka 12 jaunie tramvaju vagoni Daugavpilī tiks piegādāti astoņu mēnešu laikā. Plānots, ka pirmie 8 tramvaji (4 četrasu un 4 sešasu tramvaji) tiks piegādāti jau šā gada septembrī, pārējie – novembrī.

Tramvaju vagoni tiks ražoti Kirova vārdā nosauktajā Ustjkatavas vagonbūves rūpnīcā Krievijā. Iepirkuma līgumcena sastāda ap 6 miljoniem eiro. Vairāk nekā 80% no tiem finansē Eiropas reģionālās attīstības fonds.

Pēc Ē.Mekša vārdiem, jaunos tramvajus viņš pagaidām ir redzējis tikai fotogrāfijās. Viņš nevarēja teikt, vai tie būs labāki un kvalitatīvāki par Baltkrievijas piegādāto tramvaju. Ē.Mekšs atzīmēja, ka jaunie tramvaju vagoni bez šaubām būs labāki par pašreiz izmantotiem vagoniem, kuri atrodas visai sliktā stāvoklī.

„Mums jādomā par savu attīstību. Jāpiedalās ES fondu apguvē, pašlaik tiek rekonstruētas tramvaja sliedes, trīs apakšstacijas un tiks iegādāti jaunie tramvaju vagoni. Mēs neplānojam apstāties pie sasniegtā un domājam par turpmāko attīstību. Daudzus gadus materiālās bāzes uzlabošanai netika pievērsta pienācīga uzmanība. AS „Daugavpils satiksme” tramvaji patlaban ir visai sliktā stāvoklī.

Kādā krāsā būs jauns sabiedriskais transports, lems pilsētas galvenais mākslinieks, viņš ņems vērā pilsētas tēlu. Protams, arī mēs izteiksim savu viedokli”, paziņoja Ē.Mekšs.


Написать комментарий