Aptaujas „Novērtē laikrakstu Līvānu novada vēstis” rezultāti

Līvānu novada domes Sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru daļa laika posmā no 15.maija līdz 15.jūnijam tīmekļa vietnē, kā arī ar laikraksta „Līvānu novada vēstis” starpniecību veica aptauju „Novērtē laikrakstu Līvānu novada vēstis”, ziņo Līvānu novada portāls.

Aptaujā piedalījušies tieši 100 respondenti. Aicinām iepazīties ar rezultātiem.

Pirmais jautājums, ko uzdevām, bija „Cik bieži Jūs lasāt laikrakstu?” 53% aptaujas dalībnieku atbildēja, ka lasa katru numuru no pirmās līdz pēdējai lappusei, 35% -katru numuru, bet tikai viņu interesējošus rakstus un informāciju, 7% - pāršķirsta, izlasa rakstu nosaukumus un apskata fotogrāfijas, bet 5% lasa dažreiz.

Atbildes uz otro jautājumu „Kāda informācija laikrakstā Līvānu novada vēstis Jūs interesē visvairāk?”, kur varēja izvēlēties vairākus atbilžu variantus, liecina, ka visas minētās tēmas (priekšsēdētāja sleja, domes lēmumi, raksti par uzņēmējdarbību, raksti par kultūru, raksti par sportu, raksti par izglītību,  raksti par veselības aprūpi, raksti par pašvaldības iestāžu un uzņēmumu darbību, raksti un intervijas ar novadniekiem, raksti par plānotajiem un notiekošajiem projektiem, kultūras pasākumu plāns, dzimtsarakstu nodaļas statistika) ir gandrīz vienlīdz populāras (ar visai nelielu procentuālu atšķirību). Nedaudz biežāk aptaujas dalībnieki atbildēja, ka interesējas par kultūras pasākumu plānu, kā arī lasa rakstus un intervijas ar mūsu novadniekiem, bet nedaudz retāk – par uzņēmējdarbību un sportu.

Uz jautājumu „Kādu informāciju vai rakstus jūsuprāt vajadzētu publicēt biežāk?” respondenti sniedza sekojošas atbildes (biežāk minētās vai oriģinālākās atbildes):

- Manuprāt, ir labi. Tā pārdomājot, varbūt vairāk varētu publicēt materiālu par uzņēmējdarbību, par Līvānu nākotnes vīziju u.c. Pamatā publicētie materiāli ir skolu ziņas, sports, kultūras pasākumi. Ļoti labi, ka ir informācija par reliģiskajiem pasākumiem Dievnamos. Paldies!

- Par tūrismu un psihologa konsultācijas.

- Intervijas ar dažādu profesiju cilvēkiem, intervijas ar novadniekiem un stiprām ģimenēm, ar mazāk pazīstamiem, bet darbīgiem novada ļaudīm.

- Iedzīvotāju rosinātus problēmu vai ierosinājumu aprakstus.

- Būtiskākās izmaiņas Latvijas likumdošanā, kas skar fiziskās personas.

-  Informācija par Līvānu dzīvokļu un komunālās saimniecības aktualitātēm un pakalpojumiem, kādus var saņemt iedzīvotāji.

- Vairāk svaigākus notikumus, kas notiek Līvānu novadā.

 - Pagastu aktualitātes, zemnieku dzīve.

- Vēlētos, lai katra vecuma cilvēkiem būtu kaut kas tieši viņiem domāts. Arī bērniem - piemēram, kāds uzdevums. Varētu būt arī kāds konkurss, kas radītu atgriezenisko saiti starp laikraksta veidotājiem un lasītājiem. Privātsludinājumu rubrika.

- Vispārnoderīgas ziņas, nozīmīgas normatīvo aktu izmaiņas, derīgus padomus.

- Par jaunajiem uzņēmumiem un uzņēmējiem, kas darbojas mūsu novadā. Par viņu pakalpojumiem, ražojumiem un veiksmēm.

- Noderīgu informāciju, piemēram, kā pieteikties mantojumam, u.tml., kas izglīto lasītāju.

- Domes izpilddirektora viedokli, rakstus.

- Darba piedāvājumus.

- Manuprāt pietiekoši plaši ir apskatītas visas tēmas.

- Visu novada domes deputātu viedokļus par novada attīstību.

- Ļoti laba, mīļa, skaista avīzīte.

- Koncerti, pasākumi, idejas, kā pavadīt brīvdienas Līvānos un apkārtnē.

- Vairāk stāstīt par novada jauniešiem, kas pēc studijām vai ārzemēm atgriezušies atpakaļ novadā. Un kā viņiem veicas atrast darbu, izveidot uzņēmumu u.t.t.

- Rakstus par veselības aprūpi.

- Dažādus viedokļus, arī diametrāli pretējus.

- Anekdotes.

Starp citiem ieteikumiem laikraksta pilnveidošanai bija arī minēts, ka laikrakstu varētu izdot krāsaināku, ar vairāk fotoattēliem, mazāk publicēt domes lēmumus, mazāk politikas - vairāk iepriecinošas vai noderīgas informācijas, laikrakstu varētu veidot abonējamu par simbolisku samaksu (te jāpaskaidro, ka laikraksts „Līvānu novada vēstis” ir pašvaldības izdevums un nevar tikt izplatīts iedzīvotājiem par maksu, tomēr paldies par ierosinājumu), turpināt pēdējos numuros uzsākto interviju sēriju ar vietējiem uzņēmējiem, veiksmīgiem, darbīgiem cilvēkiem, aptverot visu novada teritoriju, publicēt plašāku informāciju par plānotajiem kultūras pasākumiem.

Vēl viens no ieteikumiem bija nedublēt informāciju - laikraksts "Novadnieks", Līvānu novada mājaslapa, Novada Vēstis. Jāteic, ka novada laikraksts iznāk vienu reizi mēnesī un tas ir vienīgais informācijas avots par pašvaldības aktualitātēm daudziem novada iedzīvotājiem, īpaši vecāka gadagājuma cilvēkiem, kuri nelieto internetu vai arī nevar atļauties abonēt laikrakstu „Novadnieks”. Mūsu viedoklis ir, ka tas nav slikti, ja informācija iedzīvotājiem ir pieejama dažādos masu saziņas līdzekļos, jo tad katrs var izvēlēties to iegūt tādā veidā, kā viņam ērtāk.

Prieks par to, ka daudzi respondenti atzinīgi novērtējuši laikrakstu un raksta, ka tajā publicētā informācija ir daudzveidīga un aptver dažādas jomas. Esam saņēmuši arī pateicību no novada krievvalodīgajiem iedzīvotājiem par iespēju lasīt laikrakstu gan latviešu, gan krievu valodā.

Liels paldies visiem, kuri atvēlēja laiku aptaujai. Jūsu viedokļi, ieteikumi un arī kritika palīdzēs mums pilnveidot laikrakstu „Līvānu novada vēstis” un veidot tā, lai tas saistītu dažādu interešu grupu, dažādu vecumu un tautību cilvēkus.


Написать комментарий