Daugavpils novada skolu beidzēji nokārtoja eksāmenus labāk, nekā vidēji valstī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, jūnija beigās Latvijas pamatskolu un vidusskolu beidzēji saņēma centralizēto eksāmenu rezultātus un atestātus par izglītības iestādes beigšanu.

Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes galvenā speciāliste-metodiķe Janita Zarakovska paziņoja portālam Gorod.lv, ka Daugavpils novada skolu beidzēji šogad eksāmenus nokārtoja labāk, nekā vidēji valstī un uzlaboja rādītājus.

„Šogad eksāmenus kārtoja 160 skolēni. Protams, populārākie bija obligātie eksāmeni matemātikā, latvieši valodā un angļu valodā. Retāk skolēni kārtoja eksāmenus vēsturē, ķīmijā un fizikā. Šogad neviens nebija izvēlējies kārtot eksāmenu bioloģijā”, paziņoja J.Zarakovska.

Pēc Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes galvenās metodiķes vārdiem, novada skolu beidzēju rezultāti matemātikā ir par 10% augstāki, nekā valstī. Uzlabojušies rezultāti arī eksāmenā fizikā (Daugavpils novadā – 74%, Latvijā – 51%) un ķīmijā (Daugavpils novadā – 80%, Latvijā – 59%).

Pēc J.Zarakovskas vārdiem, būtiski uzlabojās rezultāti eksāmenā krievu valodā. Pērn tie bija 68,5%, savukārt šogad – 80% (valstī – 70%).

„Pagaidām rezultāti eksāmenā latviešu valodā un angļu valodā nav spīdoši. Ja rezultātus latviešu valodas eksāmenā var izskaidrot ar to, ka krievu un latviešu skolu beidzēji kārto vienotu eksāmenu, tad problēmas ar angļu valodu laikam ir saistītas ar to, ka skolēniem nav iespējas komunicēt ar angļu valodas nesējiem, un ir grūti apgūt valodu, kuru mācies trīs stundas nedēļā”, uzskata J.Zarakovska.

Jāatzīmē, ka Valsts izglītības satura centra informācija liecina, ka vidusskolu beidzēji šogad vissliktāk nokārtoja eksāmenus vēsturē un matemātikā, vislabāk – eksāmenus krievu valodā un franču valodā. Sliktāk, nekā iepriekšējos gados, nokārtoti eksāmeni ķīmijā, bioloģija un fizikā, kā arī vācu valodā un latviešu valodā.


Написать комментарий