Ārlietu ministrija pārņem elektrisko krēslu un giljotīnu biznesu

foto: fb.ru
foto: fb.ru

Valdība otrdien pieņēma grozījumus noteikumos, nosakot, ka atļaujas eksportēt un importēt karātavas, giljotīnas, elektriskos krēslus un citas preces, kuras varētu izmantot nāvessoda izpildei, spīdzināšanai vai citādai nežēlīgai, necilvēcīgai vai pazemojošai rīcībai vai sodīšanai, turpmāk izsniegs Ārlietu ministrija (ĀM), ziņo LETA.

Turpmāk, lai saņemtu nāvessoda izpildei vai spīdzināšanai izmantojamo preču importa un eksporta atļaujas, interesentiem būs nepieciešams vērsties ĀM ar iesniegumu.

Līdz šim atļaujas izsniedza Ekonomikas ministrija, taču ĀM ar šī gada 1.augustu ir nodotas Ekonomikas ministrijas kompetences ārējās tirdzniecības politikas jomā.

Kontrolei pakļautas tādas preces kā karātavas un giljotīnas, elektriskie krēsli, hermētiskas kameras, automātiskas zāļu injekcijas sistēmas, elektriskā šoka jostas, savaldīšanas krēsli un siekstas, kāju dzelži, ķēdes, važas un atsevišķas aproces vai važu aproces, pārnēsājamas elektriskā šoka ierīces, kā arī pārnēsājamas ierīces, kuras paredzētas masu nekārtību novēršanai vai pašaizsardzībai un kuras izmanto vai izsmidzina paralizējošas vielas.

Speciāla likumdošana nepieciešama gadījumos, kad, piemēram, tiek transportēti muzeja eksponāti.


Написать комментарий