Talsu pašvaldība sniedz palīdzību noslīkušo meiteņu ģimenēm

foto: spoki.tvnet.lv
foto: spoki.tvnet.lv

Vēsti par ceturtdien Lībagu pagastā noslīkušajām septiņus un desmit gadus vecajām meitenēm Talsu novada pašvaldība saņēmusi piektdienas rītā un nekavējoties cietušo ģimenēm piedāvājusi palīdzību, portālam "Delfi" pastāstīja pašvaldības pārstāve Inga Priede.

Abas meitenes ir talsenieces un uz Lībagu pagastu bija devušās, lai nopeldētos dīķī pie kādas privātmājas jaunbūves. Nelaimi, pārrodoties mājās, atklāja nama īpašnieks.

"Sociālā dienesta darbinieki ir reaģējuši operatīvi, abu meiteņu ģimenes ir noskaidrotas un pie tām darbinieki devušies apsekojumā. Tiek piedāvāta gan materiāla, gan arī psiholoģiska palīdzība," norāta Priede, piebilstot, ka cietušajām ģimenēm, ja vien tās vēlēsies, palīdzību sniegs arī bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas krīzes komanda.

Jau ziņots, ka ceturtdien ap plkst.19:25 Talsu novada Lībagu pagastā, kādas jaunbūves dīķī gāja bojā divas meitenes - 7 un 10 gadus vecas. Abas bija ieradušās no kādas daudzdzīvokļu mājas, lai nopeldētos.

Policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess, kura ietvaros nozīmētas arī ekspertīzes. Policija atgādina, ka bērniem peldēties mazpazīstamās ūdenstilpnēs, turklāt bez pieaugušo klātbūtnes ir ļoti bīstami!


Написать комментарий