Daudze pēc vēlēšanām piekristu kļūt par veselības ministru

foto: Saeimas Kanceleja
foto: Saeimas Kanceleja

Bijušais Saeimas priekšsēdētājs ārsts Gundars Daudze (ZZS) pēc rudenī gaidāmajām vēlēšanām būtu gatavs ieņemt veselības ministra amatu, piermdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Daudze gan norādījis, ka būtu gatavs ieņemt veselības ministra amatu ar nosacījumu, ja ZZS "komplektā" būtu arī Ministru prezidents amats un finanšu ministrija.

"Tas tā kā padomju laikā – ja gribēji nopirkt melno balzamu, tad iesaiņojumā līdzi nāca Brežņeva "Mazā zeme" vai kādi PSKP kongresa materiāli," laikrakstam jokojis Daudze.

"Taču nopietni – laikā, kad Gundars Bērziņš bija veselības ministrs, Tautas partijai bija arī premjera un finanšu ministra amati, šī sistēma labi darbojās. Es tolaik biju Ventspils slimnīcas galvenais ārsts, un man bija skaidri zināms, kā pa gadiem mainīsies mediķu algas un veselības aprūpes finansējums. Es varēju paļauties, ka tā arī būs. Taču, ja kādai partijai ir visi trīs amati, bet veselības ministrs neko nevar izdarīt, tad ir tikai divi varianti – vai nu viņš negrib, vai nevar... Ir nepatīkami apzināties, ka pēdējo triju gadu laikā veselības jomā ir kļuvis tikai sliktāk. Īpaši reģionos," norādījis Daudze.

12.Saeimas vēlēšanas notiks šī gada 4.oktobrī. Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informācija, kopā vēlēšanās reģistrētas 13 partijas.


Написать комментарий