Aglonas svētkos dežurēs ap 100 mediķu

foto: F64
foto: F64

Aglonas svētku apmeklētājiem no šodienas līdz 15.augustam medicīnisko palīdzību nepieciešamības gadījumā nodrošinās ap 100 mediķu, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) speciāliste Inga Vītola.

Medicīnisko palīdzību sniegs neatliekamās medicīnas ārsti, ārsta palīgi, ārsti-reanimatologi, kā arī Latvijas Sarkanā Krusta pirmās palīdzības sniedzēji. Mediķu posteņi tiks izvietoti visā Aglonas bazilikas teritorijā, tostarp ātrās palīdzības mašīnās un medicīniskajās teltīs.

NMPD apkopotā informācija liecina, ka iepriekšējos gados Aglonas svētku laikā cilvēki visbiežāk pēc palīdzības vērsušies ar sirds-asinsvadu slimību paasinājumiem, locītavu sastiepumiem, ādas noberzumiem, fizisku spēku izsīkumu, galvassāpēm, gremošanas trakta darbības traucējumiem, kā arī ar alerģisku reakciju pēc insektu dzēlieniem.

Vītola atgādina, ka gadījumā, ja veselības problēmu dēļ līdz mediķiem nav iespējams nokļūt vai slikti kļūst, atrodoties ārpus svētku norises vietas, neatliekamo medicīnisko palīdzību var izsaukt, zvanot pa tālruni 113.


Написать комментарий