Daudzu pārkāpumu dēļ amatu zaudē tiesu izpildītāja Geslere

foto: PantherMedia/Scanpix
foto: PantherMedia/Scanpix

Daudzu pārkāpumu dēļ no amata nolemts atcelt zvērinātu tiesu izpildītāju Agitu Gesleri, portālu "Delfi" informēja Tieslietu ministrijas (TM) pārstāve Laura Majevska.

Geslere no amata atcelta 7.augustā ar tieslietu ministra pienākumu izpildītāja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Romāna Naudiņa (NA) lēmumu. Zvērinātu tiesu izpildītāju disciplinārlietu komisija 23.jūlija sēdē izskatīja tieslietu ministra pienākumu izpildītāja labklājības ministra Ulda Auguļa (ZZS) 9.jūlijā ierosināto disciplinārlietu pret Gesleri.

Disciplinārlietu komisija konstatēja, ka zvērināta tiesu izpildītāja pārkāpusi virkni tiesību normu. Proti, Geslere nebija nodevusi citai tiesu izpildītājai vismaz 59 izpildu lietas, bet vairāk kā 500 nodotās izpildu lietas nebija reģistrētas lietvedības sistēmā, kā arī nebija sastādīti aprēķini izpildu lietās, kurās saņemta atlīdzība.

Tāpat viņa nav izsniegusi izpildu dokumentus piedzinējam, lai gan periodisko maksājumu parāda piedziņa pabeigta, nebija arī reģistrēti saņemtie dokumenti un citas lietas.
Tāpat Geslere pieļāvusi pārkāpumus depozītu summu uzskaitē, norāda ministrijā.

Ņemot vērā pieļauto disciplināro pārkāpumu kopējo raksturu un smagumu, pašas zvērinātas tiesu izpildītājas sniegtos paskaidrojumus, disciplinārlietu komisija, uzskatot, ka minētie pārkāpumi liecina par paviršu pieeju savu amata pienākumu pildīšanā, nolēma nu jau bijušajai tieslietu ministrei Baibai Brokai (NA) ierosināt atcelt no amata zvērinātu tiesu izpildītāju.

Ar Naudiņa 7. augusta lēmumu zvērināta tiesu izpildītāja ir atcelta no amata. Šo lēmumu gan 30 dienu laikā var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā, bet tas neaptur lēmuma darbību.

Lemjot par soda piemērošanu, Naudiņš ņēma vērā Gesleres pieļauto pārkāpumu kopējo raksturu, smagumu un sistemātiskumu, kas saistīts ar kaitējuma nodarīšanu ne vien valsts un privātpersonu interesēm, bet arī zvērinātu tiesu izpildītāju institūta prestižam, Gesleres kā valsts amatpersonas statusu un ar to saistīto paaugstināto atbildību par savu rīcību.

 


Написать комментарий