Labākie jumta seguma materiāli aukstam klimatam

Tiem, kas dzīvo aukstā klimata zonā, jābūt gataviem, ka ziema var atnest arī lielas sniega kaudzes un rudens, pavasari arī postošu vēju. Dabiski, ka māju īpašniekiem tieši tāpēc gribas uzticēties savam jumtam, kas izturētu šos nejaukos laika apstākļus. Ja plānojat nomainīt jumtu vai uzstādīt jaunu jaunbūvei, var rasties jautājums, kurš jumta tips derēs vislabāk - metāla, šīfera, asfalta flīžu vai vēl kādu citu.

Dažādi jumta seguma materiāli ir ar saviem unikāliem plusiem un mīnusiem, ja prātā paturam sniegu, vēju, ledu un cita veida laika apstākļus. Lūk, izplatītākie jumta segumu veidi un tas, kā tie pārcieš ziemu.

Metāla jumta segums

Klimatizturība - skarbos ziemas klimata apstākļos ārkārtīgi labi iederas metāla jumta seguma materiāli. Sniegs un ledus noslīd no metāla jumta, nepieļaujot aizsprostu veidošanos. Tie arī lieliski “pretojas” vētru radītajiem postījumiem, pateicoties vairuma metālu lielākai izturībai. Un jāpiemin, ka tie var kalpot pat 60 gadus.

Noteikti uzstādiet sniega aizsargu, ja izvēlaties metāla jumtu, lai novērstu ledus, sniega krišanu uz gājēju celiņiem, kas atrodas zem tā. Arī rūsa ir izplatīta problēma metāla jumtiem, tas gan atkarībā no izmantotajiem materiāliem. Tāpat metāla jumtiem nepieciešama papildu izolācija aukstākiem nekā vidējiem klimatiskajiem apstākļiem. Pretējā gadījumā mājas apkures sistēma strādās aktīvāk, kas rezultēsies nepatīkamā pārsteigumā, saņemot komunālo pakalpojumu rēķinu.

Šīfera jumta segums

Šīferis ir lielisks jumta seguma materiāls ziemām. Šīfera jumti piedāvā labāku izolāciju, ir pietiekami izturīgi, lai izturētu miglainiem apstākļiem līdzīgus apstākļus.

Daudzas mājas vienkārši nespēj tikt galā ar šīfera jumta lieko svaru bez plašas renovācijas, kas palielina materiāla jau tā augsto cenu. Lai gan šīferis kalpos iespaidīgus 50 līdz 100 gadus, tomēr atsevišķi akmens gabali ir trausli un tiem ir nosliece lūzt zem kājām, ja kādreiz būs jārisina kāda problēma uz jumta. Salauztu šīfera jumta dakstiņu remonts ir dārgs.

Sintētiskie jumta segumi

Sintētiskie jumta segumi ir mūsdienīgs jumta seguma variants, kas piedāvā visas tradicionālo šīfera flīžu priekšrocības ar dažām papildu piemaksām. Tāpat kā šīferis, arī sintētiskais jumta segums tiek galā ar ekstremālu temperatūru virs vai zem nulles grādiem un ir pietiekami spēcīgs, lai izturētu vētras un puteņus. Sintētiskais jumta segums ir izturīgāks par šīferi un piedāvā līdzīgu izskatu. Šis jumta seguma materiāls ir energoefektīvs.

Sintētiskais jumta segums tā pašreizējā veidolā ir salīdzinoši jauns būvmateriāls, tāpēc saglabājas zināma intriga par tā ilgtermiņa darbību. Tomēr ražotāji pauž pārliecību, ka produktam jākalpo līdz pat 50 gadiem garantēti. Lai gan daži veidi diezgan labi imitē dabīgo materiālu, sintētiskais segums nav dabisks.

Asfalta jumta segums

Asfalts ir viegls, un tam ir gandrīz universāls 3 ciļņu dizains, kura zemākās klases vēja rādītājs ir 90-100 km/h. Asfalta segums maksā nedaudz dārgāk, ja to vēja rādītājs ir no 175 līdz 210 km/h. Viens papildus ieguvums - šāda veida jumta segums parasti mēdz būt estētiski pievilcīgāks.

Viena no problēmām asfalta segumiem ir tā, ka tie laika gaitā nolietojas un bieži vien prasa biežu remontu. Turklāt asfaltam var rasties problēmas ar stipriem vējiem.

Māla flīzes

Māls ir lielisks izolators un spēj izturēt sniegu un ledu. Tomēr materiāls ir salīdzinoši trausls un ar ekstrēmu vēju vai intensīvu krusas vētru var klāties plāni. Tomēr māls ir pievilcīga izvēle tiem, kam patīk klasisks arhitektūras stils.

Māls ir vēl viens jumta seguma materiāls, kas ir pietiekami smags, lai dažās mājās varētu būt nepieciešama papildu aprīkošana, lai tiktu galā ar šī materiāla papildu svaru. Uzstādīšana var būt sarežģīta. Lai gan māla jumti ir izturīgi, ja nepieciešams remonts, staigāšana pa tiem bez īpašas piesardzības var sabojāt atsevišķas flīzes.

Tirgū pieejami arī jaunu tehnoloģiski risinājumi, kas vēl nav pietiekami pārbaudīti, piemēram, pēdējā laikā lielu popularitāti ieguvušie dažādi saules paneļi - pastāv iespēja ne tikai izvietot tos uz esoša jumta, bet izmantot gatavu jumta segumu ar jau iebūvētiem saules paneļiem.

Izturīgs un moderns jumta segums dzīvojamajām un palīgēkām – Hexagonal Rock, Marma, Skarda, vidaXL, Eurovent u. c. ražotāju materiāli plašā izvēlē pieejami 220.lv e-veikalā. Cinkota tērauda paneļi, bitumena vai metāla dakstiņi un citi risinājumi, kā dūmvadi Jūsu izvēlei pieejami mūsu tiešsaistes veikalā par izdevīgām cenām.

30.11.2023 , 16:25

пресс-релиз


Написать комментарий