"Mēs nevaram pārtraukt ražot mūsu tradicionālos produktus, pie kuriem mēs esam pieraduši," intervijā laikrakstam "Diena" atzīst Ministru prezidente Laimdota Straujuma ( V).
Par Eiropas Komisijas (EK) vēlmi kūpinātu šķiņķu, speķa, vistu vietā likt ražot bālu un neizteiksmīgu gaļas produkciju ir sašutuši gan pircēji, gan ražotāji, gan pārdevēji. Zemkopības ministrija (ZM) sola panākt labojumus šajā EK regulā, kura tika pieņemta pirms trim gadiem, kad nozari vadīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.
Zemkopības ministrija (ZM) aicinājusi Latvijas Gaļas ražotāju un pārstrādes asociāciju (LGRPA), Latvijas Pārtikas uzņēmumu federāciju (LPUF), Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomi (LOSP) un Latvijas Mājražotāju asociāciju iespējami (LMA) līdz šā gada janvāra beigām apkopot Latvijas ražotāju paškontroles analīžu datus par pārtiku piesārņojošo vielu koncentrācijas līmeņiem kūpinātā gaļā un kūpinātas gaļas produktos.