О. Дукшинская: Логичнее было бы установить более жесткий контроль 7

фото В. Цыганкова
фото В. Цыганкова
Сейм принял решение полностью запретить продажу спиртного 1 сентября. Это касается также кафе и ресторанов. Однако это решение Сейма должен подтвердить президент Валдис Затлерс, который, в свою очередь, относится к данному законопроекту довольно скептически.

1 марта в интервью “Latvijas Radio” президент сказал, что всё оценит и объявит свое решение.

Что по этому поводу думают у нас в городе? За комментарием корреспондент Gorod.lv обратился к председателю Управления образования Ольге Дукшинской.

По словам г-жи Дукшинской, данный закон не имеет смысла, по скольку это будет лишь один день в году. Тем более не стоит запрещать продажу алкоголя в ресторанах. Намного полезнее было бы установить более жёсткий контроль торговых точек, ведь во многих магазинах продавцы не спрашивают документ покупателя даже, если тот выглядит совсем молодо. Намного понятнее был бы законопроект, следуя которому, алкогольные напитки разрешалось бы продавать с возраста в 21 год.

В тоже время опрошенные горожане на этот вопрос ответили коротко – купим заранее.

03.03.2010 , 11:13

Эдгар Клусс, gorod.lv


Написать комментарий

Умничает однака))))

Так установи этот контроль. Ты же начальница. Или только языком, как и твой муженек болтать только можешь?

... Что по этому поводу думают у нас в городе? За комментарием корреспондент Gorod.lv обратился к председателю Управления образовательного Ольге Дукшинской.

А с каких это пор госпожа Дукшинская выражает мнение города??? А-а-а... пардон... Имелось в виду .. что по этом поводу думают у нас в gorod.lv... Ну тогда все правильно. Туда обратились!

Аноним: ... Что по этому поводу думают у нас в городе? За комментарием корреспондент Gorod.lv обратился к председателю Управления образовательного Ольге Дукшинской. А с каких это пор госпожа Дукшинская выражает мнение города??? А-а-а... пардон... Имелось в виду .. что по этом поводу думают у нас в gorod.lv... Ну тогда все правильно. Туда обратились!

Кто-то думает, а кто-то ...)). Поэтому обратились к ней, а не к анониму.

Тошнит уже от этой семейки Дукшиков

Es tomēr aicinu koalīcijā teorētiski esošo TP pamosties no ziemas miega un Saeimas Juridiskās komisijas vadītāju izvilkt no atvilktnes jau vairāk nekā gadu atpakaļ JL sagatavoto un ar Saeimas deputātu balsojumu komisijai nodoto likumprojektu par izmaiņām Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz stingrākus sodus gan pārdevējiem, gan papildina arī ar atbildību veikala īpašniekam par alkoholisko dzērienu pārdošanu nepilngadīgajiem, gan pircējiem, gan aizliegumu reklamēt alkoholiskos dzērienus kinoteātros. JL regulāri un konsekventi ilgu gadu garumā ir pievērsis uzmanību minētajam jautājumam. Priekšlikums par aizliegumu tirgot alkoholu 1.septembrī bija tāds kā izmisuma solis, lai aktualizētu visas sabiedrības – gan tirgotāju, gan īpašnieku, gan kontrolējošo iestāžu, gan vecāku uzmanību šajā jautājumā.
Diskusija par aizliegumu tirgot alkoholu 1.septembrī sabiedrībā nesīs tikai vienīgi pozitīvas sekas. Ir apsveicami, ka ir dažādi viedokļi, jo tikai strīdos dzimst patiesība un ir iespēja atrast pareizāko risinājumu. Ja Saeimas Juridiskā komisija izvilks no atvilktnes JL iesniegtos priekšlikumus un veikalu un kafejnīcu īpašnieki, kuri daļēji paši izprovocēja šo situāciju, apņemas skaidri un nepārprotami sabiedrībai deklarēt, ka turpmāk ievēros likumus, kas aizliedz nepilngadīgām personām pārdot alkoholu katru dienu, es esmu ar mieru domu par Zinību dienu bez alkohola pieņemt idejiskā līmenī pēc brīvprātības principa kā „vienu dienu Latvijā bez alkohola”.

Sarmite Kikuste: Es tomer aicinu koalicija teoretiski esoso TP pamosties no ziemas miega un Saeimas Juridiskas komisijas vaditaju izvilkt no atvilktnes jau vairak neka gadu atpakal JL sagatavoto un ar Saeimas deputatu balsojumu komisijai nodoto likumprojektu par izmainam Latvijas Administrativo parkapumu kodeksa, kas paredz stingrakus sodus gan pardevejiem, gan papildina ari ar atbildibu veikala ipasniekam par alkoholisko dzerienu pardosanu nepilngadigajiem, gan pircejiem, gan aizliegumu reklamet alkoholiskos dzerienus kinoteatros. JL regulari un konsekventi ilgu gadu garuma ir pieversis uzmanibu minetajam jautajumam. Priekslikums par aizliegumu tirgot alkoholu 1.septembri bija tads ka izmisuma solis, lai aktualizetu visas sabiedribas – gan tirgotaju, gan ipasnieku, gan kontrolejoso TP pamosties, gan vecaku uzmanibu saja jautajuma. Diskusija par aizliegumu tirgot alkoholu 1.septembri sabiedriba nesis tikai vienigi pozitivas sekas. Ir apsveicami, ka ir dazadi viedokli, jo tikai stridos dzimst patiesiba un ir iespeja atrast pareizako risinajumu. Ja Saeimas Juridiska komisija izvilks no atvilktnes JL iesniegtos priekslikumus un veikalu un kafejnicu ipasnieki, kuri daleji pasi izprovoceja so situaciju, apnemas skaidri un neparprotami sabiedribai deklaret, ka turpmak ieveros likumus, kas aizliedz nepilngadigam personam pardot alkoholu katru dienu, es esmu ar mieru domu par Zinibu dienu bez alkohola pienemt idejiska limeni pec brivpratibas principa ka „vienu dienu Latvija bez alkohola”.

ну и как это понимать?

Написать комментарий