Ārvalstu tūristi Latvijā pavada vidēji četras diennaktis

foto timeout.lv
foto timeout.lv

Ārvalstu ceļotāji pērn 5 538 tūkstošus reižu šķērsoja Latvijas robežu, kas ir par 10% vairāk nekā 2010.gadā. Ārvalstu ceļotāju skaita pieaugumu Latvijā ietekmēja tūrisma jomas pārstāvju veiktās mārketinga aktivitātes.

Pēc Pasaules tūrisma organizācijas datiem līdzīga tendence bija arī Centrālajā un Austrumeiropā, kur ienākošā tūrisma vidējais pieaugums bija 8%.

Viesi, kuri Latvijā pavadīja vairāk nekā diennakti, šeit uzturējās vidēji 4,1 diennaktis. No vairākdienu ceļotājiem, 72% apmetušies viesnīcās vai citās tūristu mītnēs, bet 28% pie radiem vai draugiem. No visiem vairākdienu ceļotājiem 35% Latviju apmeklēja pirmo reizi, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Analizējot vairākdienu ceļotāju skaitu pieaugumu pa valstīm un salīdzinot to ar 2010.gadu, ir palielinājies tūristu skaits no Krievijas par 43%, Lielbritānijas par 27% un Norvēģijas par 19%. Ceļotāji no Krievijas labprāt izvēlējās atpūtu Latvijā ziemas brīvdienu laikā.

Par Latvijas apmeklējuma iemesliem 36% vairākdienu ārvalstu ceļotāju nosauca atpūtu, 30% darījumu kārtošanu un 22% kā ceļojuma iemeslu minēja draugu vai radinieku apmeklējumu.

No visiem vairākdienu ārvalstu ceļotājiem, kas 2011.gadā šķērsoja Latvijas valsts robežu, 52% izmantoja gaisa transportu, 30% – autotransportu, 9% – dzelzceļa transportu un 9% – jūras transportu.

2011.gadā ārvalstu viesi mūsu valstī iztērējuši 379,5 milj. Ls, kas ir par 14% vairāk nekā 2010.gadā.


Написать комментарий