Izstrādās Rēzeknes ilgtspējīgas attīstības stratēģiju līdz pat 2030.gadam

foto publika.lv
foto publika.lv

Rēzeknes pilsētas domes speciālisti uzsāks darbu pie ilgtspējīgas attīstības stratēģijas izstrādes, kurā piedalīsies kā domes darbinieki, tā arī Rēzeknes pašvaldības iestāžu un NVO pārstāvji, uzņēmēji un parastie iedzīvotāji, informē pilsētas domē.

Pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas uzdevumi ir definēt Rēzeknes pilsētas ilgtermiņa attīstības redzējumu, attīstības prioritātes, stratēģiskos mērķus un telpiskas attīstības perspektīvu.

Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas sastāvā tiks iekļautas četras sadaļas. Pirmā sadaļa tiks veltīta Rēzeknes pilsētas portretam un pilsētu ietekmējošām globālām tendencēm, ietekmēm un izaicinājumiem. Otrajā sadaļā tiks aprakstītas vadlīnijas teritorijas attīstībai, kas ietver Rēzeknes attīstības vīziju, prioritātes, stratēģiskos mērķus. Trešajā sadaļā tiks ievietota telpiskas attīstības perspektīva, savukārt ceturtajā – ieviešanas plāns, sasaiste ar attīstības programmu un teritorijas plānojumu.

Dome apņemas nodrošināt sabiedrības pārstāvju līdzdalību attīstības dokumentu izstrādē, iesaistot darba grupas sabiedriskajās apspriedēs. Būs nodrošinātas arī viedokļu izteikšanas un atbilžu saņemšanas iespējas uz interesējošiem jautājumiem.


Написать комментарий