„Speķis šokolādē” pārstāvēs Daugavpili Eiropas čempionātā, spēlejot „Kas? Kur? Kad?” («Что? Где? Когда?»)

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Baltkrievu pilsētā Gomeļā 2012.gadā no 11. lidz 13.maijam norisināsies Eiropas čempināts intelektuālajā spēlē „Kas? Kur? Kad?” («Что? Где? Когда?»), kurā piedalīsies arī Daugavpils jauni erudīti.

Šīs spēles Skolas līgas kuratore, Centra ģimnāzijas skolotāja Natālija Kožanova Gorod.lv pastāstīja, ka Krievu liceja komanda ar oriģinālu nosaukumu „Speķis šokolādē” Baltkrievijā pārstāvēs mūsu pilsētu. Jāatzīmē, ka no Latvijas Eiropas čempionātā piedalīsies tikai 3 komandas.

Gada garumā Daugavpilī notika čempionāts skolēnu vidū un pēc 9 spēlēm tika noteikts uzvarētājs. Diemžēl, parasti spēlēt „Kas? Kur? Kad?” sāk daudzi jauni erudīti, taču līdz uzvarai turpina spēlet tikai daži. Piemēram, šogad ļoti labi startēja 18 komandas, bet līdz finālam tika daudz mazāk.

Kā arī Rīgā 31.martā notika Latvijas čempionāts , kurā mūsu „Speķis šokolādē” ieguva 4.vietu. Pēc Natālijas Kožanovas vārdiem, tas ir labākais rezultāts, kuru kādreiz bija sasnieguši Daugavpils skolēni.

Tagad 12.klases skolēniem, kuri ir komandas „Speķis šokolādē” sastāvā, nāksies nopietni gatavoties Eiropas čempionātam. No sirds ceram, ka liceja pārstāvji kopā ar kapteini Artjomu Lipinu, nodemonstrēs augsto klasi Gomeļā. Starp citu, uz daugavpilsiešu kapteiņa jautājumu kādreiz nācās atbildēt populārās televīzijas spēles „Kas? Kur? Kad?” dalībniekiem 13.sektorā.

Valsts vadība, saprotot, ka bērni ir mūsu nākotne, cenšas atbalstīt mūsu erudītus. Jau vairākus gadus Centra ģimnāzijas aktu zālē notiek Skolas līgas spēles, bet Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde bezmaksas nodrošina transportu, lai piedalītos valsts čempionātos.

Starp citu, ceturtdien, 26.aprīlī, plkst.18:00 Centra ģimnācijas aktu zālē notiks kārtējā „Kas? Kur? Kad?” spēle, uz kuru tiek aicinātas visas skolas komandas, kas vēlētos paspīdēt ar savu erudīciju un piedalīties spēlē.

 


Написать комментарий