Fotoradaru fiksētos pārkāpumus pārsūdzējuši vairāk nekā 800 autovadītāju

foto kasnotiek.com
foto kasnotiek.com

Šogad policijā saņemtas jau vairāk nekā 800 sūdzības par fotoradru fiksētiem pārkāpumiem, ceturtdien preses konferencē pastāstīja Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns.

Dienā vidēji policija saņemot ap 60 - 70 sūdzībām.

No gada sākuma līdz 31.martam bija saņemtas 703 sūdzības, no kurām 153 bija īpašnieku pārsūdzības. Kā norādīja Marķitāns, tās jau pēc būtības ir nepamatotas, jo pārsūdzēt uzlikto sodu var tikai vadītājs.

65 gadījumos policija sodus atcēlusi. Tas bijis saistīts ar kravas automašīnu vai autobusu noteikšanu, kā arī kļūdas numura zīmes nolasīšanā.

Marķitāns norādīja, ka visbiežāk uzliktos sodus pārsūdz īpašnieki, apgalvojot, ka konkrētajā situācijā automašīnu nav vadījuši. Tāpat visai bieži tiekot saņemtas sūdzības, ja fotouzņēmumā redzami vairāki transportlīdzekļi, norādot, ka fiksētais braukšanas ātrums esot bijis blakus braucošajam transportlīdzeklim. Šādas sūdzības tiek atzītas par nepamatotām, jo radars spēj fiksēt pārkāpumus visās joslās, arī blakus braucošiem auto.

Tāpat esot gadījumi, kad cilvēki apzinās savu vainu un pārsūdz lēmumu, pieprasot kā sodu saņemt brīdinājumu, nevis soda naudas piemērošanu, ja pārsniegtais ātrums esot bijis neliels vai arī sods - neadekvāti augsts. Arī šīs sūdzības tiek atzītas par nepamatotām, jo ar fotoradaru fiksētajiem pārkāpumiem nav paredzēta brīdinājuma piemērošana.


Написать комментарий