Latgales centrālajā bibliotēkā Daugavpilī var uzzināt par latviešu dzīvi Brazīlijā 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šajā nedēļā mūsu valstī notiek Bibliotēkas dienas, kuru ietvaros Latgales centrālajā bibliotēkā Daugavpilī darbojas pārvietojamā izstāde ar nosaukumu „Zemes, patiesības un gaismas dēļ” no liela cikla „Latvieši pasaulē”, kuru organizē Latvijas nacionālā bibliotēka (LNB).

LCB galvenā bibliotekāre Inese Vaivare Gorod.lv pastāstīja, ka trešdien, 25.aprīlī plkst.14:00, abonentu zālē notiks izstādes atklāšanas ceremonija, kurā piedalīsies LNB direktors Andris Vilks, Rokrakstu un reto grāmatu nodaļas pārstāve Lilija Līmane un latviešu brazīliešu draugu biedrības locekle Brigita Tamuža.

Pārvietojamās izstādes mērķis ir iepazīstināt Daugavpils iedzīvotājus ar latviešu emigrācijas vēsturi, kad latvieši emigrēja uz Krieviju, ASV un Brazīliju XIX un XX gadsimta sākumā. Apmeklētāju uzmanībai piedāvās vairāk kā 20 stendus ar izstāžu materiāliem, kas stāsta par emigrācijas iemesliem, par to, kā latviešiem svešumā izdevās saglabāt nacionālo identitāti utt.

Izstādes izveidē piedalījās arī vēsturnieki, Valsts vēstures arhīva un Latvijas Nacionālā vēstures muzeja darbinieki. Apmeklēt izstādi ir iespējams mēneša laikā līdz 21.maijam.
 


Написать комментарий

Paldies par ideju, nāksies padomāt par emigrāciju, viņi varēja ...