I.Šķinčs: 17.vidusskolas renovācija bija minimālā un iekļāvās pēdējā projekta lotē

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā ir zināms, ēka Varšavas ielā 45, Daugapilī, atkal maina savu profilu. No 1993.gada šeit mācījās 17.vidusskolas vecāko klašu skolēni, pirms tam šajā ēkā ārstēja cilvēkus un dzemdēja bērnus, tagad šeit atradīsies pilsētas jauniešu sabiedriskās organizācijas.

Minētā ēka tika iekļauta Daugavpils skolu renovācijas projektā, kas tika uzsākts 2010.gadā. Portāls Gorod.lv nolēma uzzināt no skolas direktora un domes deputāta Ivara Šķinča, kāpēc ēka tika renovēta, jo bija zināms, ka skolēnu skaits ar katru gadu samazinās un drīzumā 17.vidusskolas skolēni mācīsies vienā ēkā. 

I.Šķinčs paskaidroja, ka minētā ēka tika iekļauta projekta 4.lotē, pirmajās lotēs bija skolas, kurām renovācija bija vairāk nepieciešama. Sakarā ar to, ka trīs lotes tika noformētas un vēl palika finansējums, tika pieņemts lēmums renovēt arī ēku Varšavas ielā 45.

Skolas direktors atzīmēja, ka arī pirms tam ēka bija pietiekoši energoefektīva. Faktiski, tā netika siltināta, tika nomainīts jumts, siltināti bēniņi, nokrāsota fasāde un labiekārtota teritorija, kas izmaksāja nedaudz vairāk kā 80 tūkstošus latu, salīdzinājumā ar citu skolu renovācijas izmaksām, tā nav liela summa.

I.Šķinčs izteica gandarījumu, ka šajā ēkā atkal atjaunosies aktīvā dzīve. Deputāts atzīmēja, ka jaunieši ir lieli malači, panākot, ka viņiem tika piešķitas atsevišķas telpas. 17.vidusskolas direktors cer, ka ēkā, kurā agrāk mācījās viņa skolēni, atkal radīsies jaunas idejas un projekti.
 


Написать комментарий