Itāliju satricina 5,1 magnitūdu spēcīgs zemestrīces pēcgrūdiens

foto giornalettismo.com
foto giornalettismo.com

Apmēram 3000 cilvēki evakuēti no savām mājām Itālijas ziemeļaustrumu Emīlijas-Romanjas reģionā, kuru svētdienas vakarā satricināja jauns 5,1 magnitūdu pēc Rihtera skalas spēcīgs pēcgrūdiens.

Jaunais grūdiens satricināja Ferrāras pilsētas apkaimi, kas jau cieta svētdienas rītā notikušajā 6,0 magnitūdas stiprajā zemestrīcē, tādēļ sabruka vairākas ēkas. Tas bija jūtams arī Boloņā un Milānā.

Lielākā daļa no evakuētajiem bija no Modenas apkaimes, bet Ferrāras apkaimē savas mājas drošības apsvērumu dēļ lūgts pamest 500 cilvēkiem.

Ferrāras amatpersonas paziņoja, ka bija nepieciešams no cietuma evakuēt arī 500 aizturētos.

Pirmā zemestrīce nodarījusi plašus postījumus ēkām un tajā gājuši bojā vismaz seši cilvēki un vēl vairāki desmiti ievainoti. Pēcgrūdienu laikā smagi cietis kāds ugunsdzēsējs, kas bezsamaņā nogādāts slimnīcā.

Četri no bojāgājušajiem bija nakts maiņu strādnieki rūpnīcās, kuru ēkas zemestrīcē sabruka. Tāpat tiek vēstīts par 37 gadus vecas Vācijas pilsones un 106 gadus vecas sievietes nāvi.

Itālijas Kultūras ministrijas amatpersonas paziņoja, ka zemestrīce radījusi "ievērojamus postījumus" vēsturiskajām ēkām Boloņā, Ferrārā, Veronā un Mantajā.

Arī televīzijā demonstrētajos kadros bija redzams, ka ir nodarīti postījumi vēsturiskajām celtnēm.

Pēc zemestrīces tūkstošiem cilvēku atstāja ēkas Boloņā, Modenā, Ferrārā, Veronā un citās apdzīvotās vietās. Pirmajai zemestrīcei sekoja vairāki pēcgrūdieni. Tās epicentrs atradās 36 kilometrus uz ziemeļiem no Boloņas. Tās hipocentrs bija 5,1 kilometra dziļumā.


Темы: , , , ,
Написать комментарий