Tuvojoties brīvlaikam, policija vērš uzmanību uz stopētāju drošību

foto en.wikipedia.org
foto en.wikipedia.org

Tuvojas vasara, brīvlaiks un atvaļinājumi, cilvēki kļūst aktīvāki, vairāk pārvietojas, nereti izmantojot arī stopēšanu kā veidu, lai nokļūtu no vienas vietas līdz otrai. Taču jāatceras, ka vienmēr pastāv apdraudējums nokļūt nelaimē, jo, iekāpjot svešā automašīnā, nekad nav iespējams zināt, kādi nolūki ir automašīnas vadītājam.

Valsts policija gan stopētājiem, gan pašiem autovadītājiem atgādina būt piesardzīgiem, maksimāli ievērot visus drošības noteikumus un, ja iespējams, izvēlēties citu ceļošanas veidu, nevis stopēšanu.
Vērtīgi padomi stopētājiem:

Izvēlies stopēšanu tikai kā galējo līdzekli! Neriskē dažu santīmu vai pāris minūšu dēļ, labāk izvēlies braukt ar autobusu vai vilcienu!
Atsakies kāpt mašīnā, ja tās vadītājs Tev šķiet aizdomīgs! Uzmanies no iedzēruša vadītāja, no vadītāja, kas savādi uzvedas vai savādi izskatās, izsaka divdomīgas piezīmes u.tml.

Nestopē vienatnē! Stopējot vienatnē, Tu pakļauj sevi lielākam riskam, nekā darot to kopā ar draugiem!

Stopē sabiedriskā vietā! Tā Tu samazini risku nokļūt bīstamās situācijās!

Uzmanies, ja mašīnā ir vairāk kā viena persona!

Skaidri pasaki, kur Tu vēlies nokļūt! Brauciena laikā pārliecinies, ka brauc pareizajā virzienā!

Informē radiniekus vai draugus, ka Tu esi nostopējis automašīnu! Pasaki, kā tā izskatās, kur un kad tajā iekāpi.

Ja autovadītājs kļūst pārlieku uzmācīgs ar saviem jautājumiem, esi atturīgāks vai norādi, lai Tevi ātrāk izlaiž no mašīnas!

Izvairies atklāt savu dzīvesvietu un citas personīgas ziņas par sevi! Šādas ziņas var apdraudēt Tevi vai Tavus tuviniekus.

Ja jūti, ka esi reālās briesmās, izmanto jebkuru iespēju, lai aizbēgtu! Piemēram, kad automašīna apstājusies pie luksofora.

Tāpat ne mazāk svarīgi arī pašiem autovadītājiem izvērtēt situāciju un iespējamos riskus, pieņemot lēmumu par stopētāja ņemšanu savā mašīnā!

Plašāka informācija par drošību ceļu satiksmē, uz ielas un citur pieejama interneta vietnē www.sargi-sevi.lv


Темы: , , ,
Написать комментарий