Saeimas deputāts J.Viļums aicina latgaliešus kļūt par lauku uzņēmējiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ņemot vērā Latgales iedzīvotāju zemo aktivitāti uzņēmējdarbības uzsākšanā, Saeimas deputāts no Latgales Juris Viļums aicina mūsu reģiona iedzīvotājus iesniegt projektus programmā «Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu)», kuru 28.maijā uzsāk Lauku atbalsta dienests.

Programmas mērķis ir veicināt ar lauksaimniecību nesaistītu saimniecisko darbību vai nodarbinātību lauku teritorijā un dažādot ar lauksaimniecību nesaistītas aktivitātes, lai attīstītu alternatīvus ienākumu avotus un palielinātu ienākumu līmeni lauku reģionos.

J.Viļums ziņo, ka atbalstāmo nozaru loks ir ļoti plašs – izstrādājumu izgatavošana no koka un ādas, tekstila ražošana, dzērienu ražošana u.c. Projekta novērtējuma nosacījumi Latgalei ir īpaši izdevīgi, jo lielāko punktu skaitu piešķir projektiem, kurus iesniedz cilvēki, kuri dzīvo teritorijā ar zemu attīstības līmeni.

«Nekas tā nepārliecina un neiedvesmo kā novadnieka vai kaimiņa piemērs. Tāpēc aicinām katru Latgales iedzīvotāju apsvērt iespēju uzsākt uzņēmējdarbību vai paplašināt to, un, protams, aicināt to darīt arī citus», - paziņoja J. Viļums.

Sīkāku informāciju par uzņēmējdarbības atbalstu laukos var saņemt Lauku atbalsta dienesta mājas lapā (www.lad.gov.lv), teritoriālajās nodaļās vai pa tālruni 6 709 50 00.


Написать комментарий