Olimpiskajās spēlēs aizliedz ierasties cilvēktiesību pārkāpumos apsūdzētiem valstu līderiem

foto earthtimes.org
foto earthtimes.org

Cilvēktiesību pārkāpumos apsūdzētiem valstu līderiem un politiķiem būs liegts klātienē apmeklēt Londonas olimpiskās spēles, trešdien paziņoja Lielbritānijas Ārlietu ministrija.

"Iebraukšana tiks atteikta gadījumos, ka personas klātbūtne olimpiskajās spēlēs vai Lielbritānijā kaitē sabiedrībai," rakstveida paziņojumā parlamentam paskaidroja Lielbritānijas Ārlietu ministrijas valsts ministrs Džeremijs Brauns.

"Ja ir neatkarīgi, uzticami un ticami pierādījumi, ka persona ir pārkāpusi cilvēktiesības, tai netiks ļauts iebraukt Lielbritānijā," viņš klāstīja.

Paziņojums izplatīts pēc tam, kad Irānas prezidents Mahmuds Ahmadinedžads atzina, ka cer apmeklēt olimpiskās spēles, kas Londonā sāksies 27.jūlijā, bet Lielbritānijas varas iestādes nevēlas viņam to atļaut.

"Es vēlos būt blakus Irānas sportistiem olimpisko spēļu laikā Londonā, bet [Lielbritānijai] ir problēmas ar manu klātbūtni," Irānas oficiālā ziņu aģentūra IRNA pagājušajā nedēļā citēja Ahmadinedžadu.

Brauns piebilda, ka visiem starptautiskajiem viesiem, kas vēlas apmeklēt olimpiskās spēles un paraolimpiskās spēles pēc tam, tiks veiktas ierastās migrācijas pārbaudes, bet visiem, kam Eiropas Savienības (ES) vai Apvienoto Nāciju Organizācija ir liegusi iebraukšanu, sankcijas netiks atceltas.

ES ir aizliegusi iebraukt savā teritorijā tādiem līderiem kā Zimbabves prezidents Roberts Mugabe un Sīrijas prezidents Bašars al Asads, bet Lielbritānijas varas iestādes ir noraidījušas Nīderlandes galēji labējā deputāta Gērta Vildersa iebraukšanu valstī.

Pagājušajā nedēļā rīkotās monarhu pusdienas par godu karalienes Elizabetes II 60.gadadienai tronī radīja problēmas britu diplomātiem, jo izcēlās plaši protesti par Bahreinas un Svazilendas karaļu ierašanos. Viņu režīmi tiek apsūdzēti cilvēktiesību pārkāpumos.


Написать комментарий