Latgales Centrālajā bibliotēkā pilsētnieki var aplūkot mūsu «Sporta Daugavpili»

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Latgales centrālās bibliotēkas lasītāju zālē tika atklāta izstāde «Sporta Daugavpils», kas ir veltīta Pilsētas svētkiem un kurā ir prezentēti Daugavpils fotožurnālistu Jurija Dunaiska un Sergeja Kuzņecova darbi.

Atklājot izstādi, bibliotēkas direktore Jeļena Šapkova pateicās fotogrāfiem par sadarbību, atzīmējot, ka LCB darbinieki ir aktīvi līdzjutēji un fotogrāfijās attēlotās emocijas atspoguļo pārdzīvoto sacensību laikā.

Viens no fotožurnālistiem Jurijs Dunaiskis Gorod.lv pastāstīja, ka fotoreportāžas žanrā viņš strādā vairāk nekā 20 gadus un šī ir viņa ceturtā personālizstāde. Fotografēt viņš sāka vidusskolas 6.klasē pēc zīmēšanas skolotāja ieteikuma. «Visvairāk man patīk fotografēt sporta un kultūras pasākumus. Īpaši patīk strādāt futbola, basketbola spēlēs, bet visgrūtākais ir fotografēt spīdveju. Tur ir daudz momentu, kas novērš uzmanību – troksnis, degums, skatītāju kliedzieni, bet tagad esmu iemācījies koncentrēt uzmanību uz fotografēšanas procesu un ne uz ko citu nereaģēt. Nav viegli uztvert momentu, tas prasa daudz pūļu un nervu, bet gala rezultāts ir tā vērts. Ar sportu speciāli nenodarbojos, vai skriešana sporta laukumā ar fotoaparātu, meklējot vajadzīgo rakursu, neskaitās?», - stāsta fotožurnālists.

Sergeja Kuzņecova stāžs fotoreportāžas žanrā ir aptuveni 4 gadi un šī ir viņa pirmā personālizstāde. Pēc viņa vārdiem, fotografēšana viņu saistījusi vienmēr, vēl no skolas laikiem. Visvairāk viņu interesē reportāžās fotogrāfija, kas ļauj ieskatīties svešās dzīves momentos, piefiksēt emocijas, kad cilvēks ir atslābinājies un nepozē.

Pašlaik Jurijs Dunaiskis strādā pilsētas portālā grani.lv un iknedēļas avīzē «Sejčas», bet Sergejs Kuzņecovs ir avīzes «Latgales Laiks» žurnālists un fotogrāfs.
Izstādē var aplūkot aptuveni 50 fotogrāfu darbus, kas ir veikti pēdējos 3 gados un atspoguļo gan līdzjutēju emocijas un pārdzīvojumus, gan sportistu uzvaras prieku un zaudējuma asaras.

Sporta pārvalde fotožurnālistiem pasniedza Goda diplomus par ieguldījumu Daugavpils sporta attīstībā. Izstāde «Sporta Daugavpils» Latgales Centrālajā bibliotēkā darbosies līdz 2.jūlijam.



Написать комментарий