V.Gadzāne: Nevieni atvieglojumi par AES būvniecību nav samērojami ar cilvēku dzīvībām

foto gorod.lv
foto gorod.lv

AES būvniecība Visaginasā turpina uztraukt sabiedrību. Bīstama objekta būvniecību Latvijas tuvumā apšaubīja Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičš, kurš atzīmēja, ka diez vai Latvija kaut ko vinnēs būvniecības rezultātā.

Savukārt Līvija Jankovska un Vjačeslavs Širjakovs cer uz pašvaldības iedzīvotājiem domātajiem atvieglojumiem nevēlamās būvniecības gadījumā.

Savu viedokli par AES būvniecību dažu kilometru attālumā no Demenes portālam Gorod.lv izteica Demenes pašvaldības vadītāja Valentīna Gadzāne, kura atzīmēja, ka nevieni atvieglojumi nav samērojami ar AES saistītajiem draudiem, jo nekas nav salīdzināms ar cilvēku dzīvību.

V.Gadzāne arī atzīmēja, ka atomelektrostacijas būvniecības gadījumā pašvaldība zaudēs arī materiālā ziņā – zeme kļūs lētāka, samazināsies tūristu un atpūtnieku skaits. AES būvniecības gadījumā Visaginasā var aizmirst par tūrisma biznesu, uzskata pašvaldības vadītāja.

Turklāt, iedzīvotāji dzīvos pastāvīgās bailēs, kas ietekmēs viņu nervu sistēmu un rezultātā var novest pie dažādām slimībām. «Diemžēl, mūsu valstī nav pieņemts jautāt tautas viedokli. Bet, ja „zaļie” neuztraucas, tas nozīmē, ka viņi draudus neredz. Tāpēc var pieņemt, ka Latvija tomēr atbalstīs AES būvniecību, kur savādāk valsts iegādāsies elektroenerģiju – politisku motīvu dēļ valsts diez vai pirks to no Krievijas un Baltkrievijas, pati elektrostaciju arī diez vai būvēs», - atzīmēja V.Gadzāne.


Написать комментарий