Daugavpils pašvaldības iestādēs pašlaik strādā vairāk nekā 300 „simtlatnieku”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, šogad Latvijā joprojām darbojas bezdarbnieku atbalsta sociālais projekts, kuru finansē valsts, izmantojot Eiropas līdzekļus, un kurš tautā tiek saukts par „simtlatnieku” programmu.

Projekta koordinatore Sarmīte Karpeikina Gorod.lv pastāstīja, ka Daugavpilī šīs pagaidu sabiedrisko darbu programmas ietvaros strādā 333 pilsētnieki, kuri atrodas nodarbinātības aģentūras uzskaitē ne mazāk kā pusgadu. Minētais projekts mūsu pilsētā darbosies līdz gada beigām un tā kopējās izmaksas sastāda vairāk nekā 270 000 latus. Pašlaik stipendijas saņēmēji strādā pašvaldības iestādēs – skolās, bērnudārzos, Komunālās saimniecības pārvaldē un Cietokšņa teritorijā.

Pēc koordinatores vārdiem, lielākā daļa stipendijas saņēmēju novērtē pagaidu darba iespēju, un viņu attieksme pret darbu ir atbildīga, darbs netiek kavēts un tiek padarīts kvalitatīvi. Turklāt, pastāv iespēja atstāt par sevi labu iespaidu un palikt pašvaldības uzņēmumā pastāvīga darbinieka statusā.

Pašreizējo „simtlatnieku” pamatdaļa ir cilvēki pirmspensijas vecumā, kuri palika bez darba uzņēmumu slēgšanas rezultātā. Visvairāk viņu vidū ir rūpnīcu bijušo darbinieku.

Atgādināsim, ka, saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu, katrs bezdarbnieks var strādāt pagaidu darbu četru mēnešu laikā un saņemt par to darba algu 100 latu apmērā. Kā arī par viņu tiek maksātas pensijas iemaksas, uz darba laiku cilvēki saņem nelaimes gadījumu apdrošinājumu. Kandidātus uz darba saņemšanu programmas ietvaros izvirza pašvaldība.


Написать комментарий