VID zemnieku saimniecībā atklāj 3,5 tonnas nelikumīgas dīzeļdegvielas

foto ekonomika.lv
foto ekonomika.lv

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki kādā zemnieku saimniecībā Bauskas novadā konstatējuši, ka tajā tiek uzglabātas aptuveni 3,5 tonnas nelikumīgas izcelsmes dīzeļdegvielas, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Par konstatēto faktu uzsākta administratīvā lietvedība par nelikumīgām darbībām ar akcīzes precēm un kopumā izņemti 3580 litri naftas produktu, "Mercedes-Benz" markas smagā automašīna, kā arī mucas un konteineri, kuros tika uzglabāti nelikumīgās izcelsmes naftas produkti.

12.jūnijā, pārbaudot riska informāciju, VID muitas amatpersonas veica kādas zemnieku saimniecības teritorijas apsekošanu Bauskas novadā, Codes pagastā. Teritorijā pie fermas ēkas tika konstatētas divas smagās automašīnas bez piekabēm ar Baltkrievijas reģistrācijas numuriem. Brīdī, kad teritorijā ieradās VID amatpersonas, no vienas automašīnas degvielas bākas dīzeļdegviela tika nolieta plastmasas tvertnē - konteinerī.

Apsekojot fermas telpas, VID konstatēja, ka vienā no telpām atrodas trīs plastmasas konteineri ar 1000 litru tilpumu, kuros kopumā iepildīti 2380 litri dīzeļdegvielas. Tāpat telpā atradās arī sešas 200 litru tilpuma mucas ar dīzeļdegviela smarža. Kopumā zemnieku saimniecībā nelikumīgi tika uzglabāti 3580 litri naftas produkti.

Par pārbaudes rezultātā konstatētajiem pārkāpumiem ir uzsāktas divas administratīvās pārkāpuma lietas saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa. Viena no administratīvā pārkāpuma lietām uzsākta pret automašīnas īpašnieku - kādu Baltkrievijas uzņēmumu, bet otra - pret Latvijā reģistrētu zemnieku saimniecību.


Написать комментарий