“Euro 2012” 1/4 fināli sākas ar Čehijas un Portugāles dueli

foto footiewallpapers.com
foto footiewallpapers.com

Šovakar sākas 2012. gada Eiropas čempionāta futbolā izslēgšanas turnīrs. Pirmajā 1/4 fināla mačā A grupas uzvarētāja Čehija tiksies ar B grupas otrās vietas ieguvēju Portugāli. Par spīti šādam vietu sadalījumam grupās, par šī mača galveno favorīti tiek uzskatīta Portugāle. Spēle notiks Varšavā un sāksies plkst. 21:45 pēc Latvijas laika

Čehija sāka grupu turnīru neveiksmīgi – 1:4 pret Krieviju. Otrajā mačā, pateicoties diviem ātriem vārtiem (ātrākā 2:0 panākšana Eiropas čempionātu vēsturē – sešas minūtes), ar 2:1 izdevās pieveikt grieķus. Izšķirošajā spēlē par iekļūšanu 1/4 finālā čehi ar 1:0 pieveica mājinieci Poliju, izcīnot uzvaru arī grupā. Tas deva iespēju izslēgšanas mačos tikties ar B grupas otrās vietas īpašnieci – Portugāli. Paulu Bentu trenētā komanda turnīra ievadā ar 0:1 piekāpās Vācijai, taču tad, līdzīgi Čehijai, izcīnīja divas uzvaras pēc kārtas. Vispirms ar 3:2 tika pieveikta Dānija, mača gaitā gan izsējot divu vārtu pārsvaru, bet grupu turnīru Portugāle noslēdza ar 2:1 pret Nīderlandi – abi vārti Krištianu Ronaldu kontā.

Tāpat kā pirms spēles ar Poliju, arī šoreiz galvenās bažas Čehijas galvenajam trenerim Mihalam Bīlekam ir par pussargu Tomāšu Rosicki – Ahileja cīpslas savainojuma dēļ viņš pret poļiem nespēlēja. Ja arī šovakar Rosickis nebūs gatavs doties laukumā, viņu visticamāk atkal aizstās Daniels Kolāržs. "Kvalifikācijas turnīra laikā mēs izveidojām īstu komandu. Mums nav lielu zvaigžņu, izņemot Rosicki un Petru Čehu. Spēlētāju noskaņojums ir lielisks, un, ja mēs uzvarēsim Portugāli, tas būs panākts ar komandas darbu," tā Bīleks. "Portugāļiem ir lieliska vidējā līnija, arī uzbrukums. Mēs to zinām un spēlēsim vairāk no aizsardzības. Mēs nevaram spēlēt tā, kā pret Krieviju – mēs devām pārāk daudz brīvas vietas un tikām par to sodīti."

Komandas spēles nozīmi uzsver arī Petrs Jirāčeks, kurš guva uzvaras vārtus pret Poliju: "Domāju, ka tā bijusi spilgta izlases iezīme jau vairākus gadus. Mūsu komanda nav veidota no individuālistiem. Mūsu spēks ir komandas spēlē, kuru visi stingri ievēro. Domāju, ka, skatoties mūsu mačus, to var labi redzēt." Vēl Jirāčeks izteicies par šī izlases modeļa salīdzināšanu ar 1996. gada čehu komandu, kas iekļuva Eiropas čempionāta finālā: "Domāju, ka ir muļķīgi salīdzināt abas izlases. Tā komanda bija gandrīz labākā Eiropā un pierādīja to katrā mačā. Tas mums uzliek papildus spiedienu, jo cilvēki sagaida tikpat labus rezultātus arī no šīs komandas."

Paulu Bentu komandā sastāva problēmu nav, līdz ar to izmaiņas virknējumā nav sagaidāmas – uzbrukuma līnijā vidū būs izvirzīts Elders Poštiga, malās darbojoties Nani un Krištianu Ronaldu. Izmaiņu nebūšot arī Portugāles spēlēs stilā. "Mēs nemainīsim stratēģiju, nenolaidīsim galvu un turpināsim iesākto. Esam apmierināti un lepni ar jau sasniegto, mums bija laiks to atzīmēt, tomēr neesam ieslīguši eiforijā. Mūs gaida cīņa par pusfinālu, mēs centīsimies tikt galā ar pretinieka stiprākajām īpašībām un atklāt vājākās. Pat ja zaudēsim, pēc mača apsveiksim pretinieku, gluži kā to darījām pret Vāciju, lai arī zinājām, ka nebijām pelnījuši zaudēt," saka Bentu.

"Mēs ļoti labi zinām, ka mūsu komandā ir iespējams labākais futbolists pasaulē," Rauls Meirelešs komentē Krištianu Ronaldu. "Visi vēlas viņam palīdzēt, tieši tas tika darīts pret Nīderlandi, un, par laimi, viņam izdevās gūt vārtus". Portugāles iespējas triumfēt "Euro 2012" Meirelešs komentē šādi: "Neviens pirms turnīra neuzskatīja mūs par favorītiem, gluži tāpat kā "Chelsea" nebija favorīte Čempionu līgā [Meirelešs šosezon bija Londonas kluba sastāvā]. Tas būs ļoti grūti, bet tāds ir mūsu sapnis." Mēs esam demonstrējuši labu sniegumu, tomēr tāds tas bija arī gatavošanās posmā. Mēs joprojām spēlējam ar tikpat lielu pārliecību."

Jāpiebilst, ka pirms 16 gadiem abas komandas jau tikās Eiropas čempionāta 1/4 finālā - toreiz ar 1:0 uzvarēja čehi. Šajā mačā gan par galveno favorīti tiek uzskatīta Portugāle. Spēles uzvarētājs pusfinālā 27. jūnijā tiksies ar Spānijas un Francijas pāra uzvarētāju. Šī vakara mačs notiks Varšavā un sāksies plkst. 21:45.

21.06.2012 , 18:45

sportacentrs.com


Написать комментарий