Ķīnā pasažieri par lidmašīnas nolaupīšanas novēršanu saņem naudas prēmiju

foto torange.us
foto torange.us

Desmit pasažieri, kuri piektdien palīdzēja novērst lidmašīnas nolaupīšanas mēģinājumu autonomajā Siņdzjanas reģionā Ķīnā, saņēmuši naudas prēmijas 100 tūktošus juaņu (8.7 tūkstoši latu) apmērā, vēsta ārvalstu mediji.

Nolaupīšanas mēģinājuma brīdī lidmašīnā atradušies 92 pasažieri un desmit apkalpes locekļi. Starp pasažieriem bijuši arī seši policisti. Nolaupītājus izdevies neitralizēt kopīgi darbojoties policistiem, apkalpes locekļiem un desmit pasažieriem, laikraksta "China Daily" vēstīto atstāsta aģentūra "Itar-Tass". Desmit pasažieri par izrādīto drosmi apbalvoti ar naudas prēmiju. 500 tūkstošus juaņu (44.6 tūkstoši latu) prēmiju saņēmusi arī lidmašīnas apkalpe.

Jau vēstīts, ka aviokompānijas "Tianjin Airlines" lidmašīna piektdien izlidoja no Hetjaņas pilsētas. Amatpersonas informēja vietējos medijus, ka desmit minūtes pēc izlidošanas seši noziedznieki centušies nolaupīt lidmašīnu, bet tos neitralizēja un aizturēja apkalpe un pasažieri. Pēc incidenta lidmašīna atgriezusies Hetjaņā, kur uzbrucēji nodoti policijai. Cīniņa laikā vieglus ievainojumus guvuši vairāki pasažieri un apkalpes locekļi.

Visi seši uzbrucēji bijuši uiguru tautības. Tie mēģinājuši iekļūt lidmašīnas pilotu kabīnē ar salauzta kruķa palīdzību. Nav ziņu, vai uzbrucējiem bijuši citi ieroči, bet aculiecinieki stāsta, ka aizturētie mēģinājuši detonēt spridzekli. Uzbrucēji bijuši vecumā no 20 - 36 gadiem.

Vēlāk mediji ziņoja, ka divi no sešiem uzbrucējiem no gūtajām traumām slimnīcā miruši, neatklājot plašāku informāciju.


Написать комментарий