Valančūns pievienojas Toronto “Raptors”

foto T. Tumalovičiaus
foto T. Tumalovičiaus

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubs Toronto "Raptors" trešdien paziņojis par līguma noslēgšanu ar Lietuvas izlases centru Jonu Valančūnu, kurš līdz šim pārstāvējis Viļņas "Lietuvos Rytas".

Pašreiz Valančūns kopā ar Lietuvas izlasi gatavojas Olimpiskajām spēlēm, bet savai jaunajai komandai pievienosies uz pirmssezonas treniņnometni oktobrī. "Raptors" vienība Valančūnu pagājušajā NBA draftā izvēlējās ar 5. numuru. Aizvadīto sezonu Valančūns vēl pavadīja, pārstāvot Lietuvas klubu Viļņas "Lietuvos Rytas", kuras sastāvā vietējā līgā basketbolists vidēji guva 14,2 punktus un izcīnīja 7,4 atlēkušās bumbas.

"Esam priecīgi uzņemt Jonu mūsu organizācijā," paziņojumā norādījis "Raptors" prezidents un ģenerālmenedžeris Braiens Kolandželo. "Esam pārliecināti, ka "Raptors" fani drīzumā apjautīs, ka gadu ilgais gaidīšanas process bijis tā vērts."

Iepriekš nebija skaidrības par to, cik viegli Valančūnam izdosies vienoties ar "Lietuvos Rytas" par sava līdzšinējā līguma izpirkšanu. Beigās vienošanās ir panākta un jau nākamajā sezonā 20 gadus vecais centrs debitēs NBA. Līguma izpirkšanu, kuras summa tiek lēsta sasniedzam septiņus ciparus, jaunajam spēlētājam daļēji gan būs jāsedz no savas kabatas, jo NBA noteikumi klubiem ļauj piedalīties ar ne vairāk kā pusmiljona ASV dolāru segšanu.

211 cm garais Valančūns Toronto komandas sastāvā nebūs vienīgais Lietuvas izlases spēlētājs, jo "Raptors" rindās ir arī Lins Kleiza.

19.07.2012 , 14:15

sportacentrs.com


Написать комментарий