Daugavpils pašvaldība pievērsa uzmanību situācijai pilsētas bērnudārzos

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domes kārtējā sēdē ceturtdien, 26.jūlijā, tiks apstiprināti pilsētas budžeta grozījumi, kuri ļaus iedalīt papildus finansējumu dažādām pilsētas dzīves jomām. Finanšu komitejas deputāti grozījumus jau ir atbalstījuši.

Saskaņā ar grozījumiem diezgan liela finansējuma summa tiks piešķirta izglītības jomai. Kļuva zināms, ka pašvaldība beidzot ir pievērsusi uzmanību situācijai pilsētas bērnudārzos, dažos no kuriem tek jumti, bērnu gultiņās parādās pelējums, vecākiem tiek lūgts atnest ne tikai mācībām nepieciešamos materiālus, bet arī personīgās higiēnas līdzekļus, attīstošās spēles utt.

Vicemērs Vitālijs Azarevičs paziņoja, ka pirmā ar bērnudārziem saistītā pozīcija, kurai tiks piešķirts papildus finansējums, - bērnudārzu remonts, jo dažos bērnudārzos tas netika veikts ļoti ilgu laiku. Vicemērs atzina, ka dažām ēkām ir nepieciešams arī kapitālais remonts. Šiem mērķiem tiks piešķirti 20 tūkstoši latu, kurus izmantos arī neatliekamajiem remontdarbiem, piemēram, tekošo jumtu remontam.

26 tūkstoši latu tiks piešķirti, lai bērnudārzos nomainītu mēbeles, kuras atrodas ekspluatācijā vairāk nekā 30-40 vai pat 50 gadus. Vicemērs Vitālijs Azarevičs apsolīja, ka tiks nomainītas novecojušās mēbeles, jo situācijas analīze liecina, ka dažas mēbeles, piemēram, gultiņas, kalpo vairāk nekā 50 gadus.

Cerēsim uz pašvaldības turpmāko rīcību, kas tiks vērsta uz Daugavpils bērnudārzu infrastruktūras sakārtošanu.


Написать комментарий