Daugavpils domes deputāte neatbalstīja ministrijas ideju

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija šīs vasaras laikā plāno izstrādāt grozījumus likumā „Par pašvaldībām” ar mērķi samazināt deputātu skaitu vietējos varas orgānos. Kā arī ministrijas galva Edmunds Sprūdžs iestājas par to, lai aizliegtu deputātiem savienot amatus – tiks aizliegts savienot lēmējvaras un izpildvaras amatus. Vārdu sakot, skolas direktors nevarēs darboties kā pašvaldības deputāts.

Saskaņā ar ministrijas izstrādātajiem grozījumiem, pašvaldībā minimālais deputātu skaits būs deviņi. Tas, pēc Edmunda Sprūdža domām, veicinās pašvaldību darba regulējumu un novērsīs iespējamu interešu konfliktu. Turklāt grozījumiem būs jāstājas spēkā pirms pašvaldības vēlēšanām nākamgad.
Komentējot ministra priekšlikumu, Daugavpils pilsētas domes deputāte Ināra Ostrovska paziņoja Gorod.lv, ka, viņasprāt, Saeima diez vai atbalstīs šāda veida projektu. „Pašvaldībās strādā zinošie un izglītotie cilvēki. Tauta lemj, vai skolas direktors drīkst kļūt par deputātu, jo tieši mūsu cilvēki izvēlas pašvaldības varu. To sauc par demokrātiju”, - ir pārliecināta Ināra Ostrovska.
Pēc deputātes domām, šodien cilvēki, kuri darbojas Daugavpils domē, bieži vien pārsniedz savas pilnvaras. Šīs tiesības daudzi izmanto, un tas nav nejauši, jo to, ko nespēj paveikt vienkāršais vadītājs, deputāts ir tiesīgs izdarīt.


Написать комментарий