Spānijā izdevies ierobežot plašo mežu ugunsgrēku, kurā gājuši bojā četri cilvēki

foto theolivepress.es
foto theolivepress.es

Spānijas ziemeļaustrumu reģionā Katalonijā otrdien tika ierobežots mežu ugunsgrēks, kurā gājuši bojā četri cilvēki un nopostīta tūkstošiem hektāru plaša teritorija, paziņoja Katalonijas iekšlietu ministrs Felips Puigs.

"Mēs vēl strādāsim divas vai trīs dienas, bet pašlaik ugunsgrēka perimetrs ir stabilizējies," sacīja ministrs.

Ugunsgrēks izcēlās svētdienas pēcpusdienā Lažonkeras pilsētā pie Francijas robežas. Ugunsdzēsējiem to izdevās ierobežot, kad pazeminājās gaisa temperatūra un vējš kļuva vājāks.

Amatpersonas uzskata, ka ugunsgrēks izcēlies nomesta cigaretes izsmēķa dēļ. Tas izpostīja 14 tūkstošus hektāru, pārogļojot garus kokus un nogalinot aitu ganāmpulkus.

Otrdien pret ugunsgrēku cīnījās apmēram 1500 cilvēku, tai skaitā ārkārtas situāciju darbinieki, karavīri un vietējie brīvprātīgie. Viņus atbalstīja 25 lidmašīnas no Francijas un Spānijas.

Ugunsgrēks prasīja četru cilvēku dzīvības. Portbou pilsētā pie Francijas robežas 60 gadus vecs vīrietis un viņa 15 gadus vecā meita noslīka jūrā, tur glābjoties no liesmām. 64 gadus vecam vīrietim apdega 80% ķermeņa, kad viņš ar automašīnu nokļuva liesmu ielenkumā, un viņš nomira slimnīcā Barselonā. 75 gadus vecs vīrietis nomira ar sirdslēkmi, cīnoties ar liesmām pie savas mājas Ljersas pilsētā.

Ar sirdslēkmi mirušais vīrietis bija Spānijas pilsonis, bet pārējie trīs upuri bija Francijas pilsoņi.

Ugunsgrēkā tika ievainoti ap 100 cilvēku, no kuriem seši otrdien turpināja ārstēties slimnīcā. Starp viņiem bija deviņus gadus vecs zēns intensīvās aprūpes režīmā.

Ārkārtas situāciju dienesti deva rīkojumu daudzu pilsētu un ciemu iedzīvotājiem palikt mājās un turēt cieši aizvērtus logus un durvis.

Simtiem cilvēku, tai skaitā tūristi vienā kempingā, pirmdien tika evakuēti un pavadīja nakti ārkārtas patversmēs, kas izveidotas galvenokārt Figeresas pilsētā pie Francijas robežas.

Ugunsgrēka dēļ tika slēgti vairāki autoceļi, tai skaitā ceļš no Figeresas uz Francijas pilsētu Perpiņānu, un ātrvilcienu līnija starp Spāniju un Franciju.

Spānijā ir augsts mežu ugunsgrēku risks, jo šī vasara ir sausākā pēdējo 70 gadu laikā. Šogad lielākais mežu ugunsgrēks Spānijā ir bijis Valensijas reģionā, kur tas izpostījis 50 tūkstošu hektāru lielu platību.


Написать комментарий