Vilks par fotoradariem: valstij ir jāizbeidz 'nebeidzamās mokas' un līgums jālauž

foto Dienas Mediji
foto Dienas Mediji

Fotoradaru projekta ieviešana Latvijā ir izcili slikts piemērs privātas kompānijas piesaistei šāda projekta īstenošanā, un valstij ir jādomā par līguma laušanu ar radaru ieviesēju "Vitronic Baltica un partneri" ("Vitronic"), šādu viedokli intervijā telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" pauda finanšu ministrs Andris Vilks (V).

"Šis ir izcili slikts piemērs, kā privātā kompānija ir uzņēmusies šādu projektu un kā to īsteno. Diemžēl, ļoti slikts piemērs, un skaidrs, ka valstij būtu jādomā, kā lauzt tādu līgumu. Tās [ir] nebeidzamas mokas un šausmas, skatoties, cik lēni šos radarus var uzstādīt," uzskata finanšu ministrs.

Vilks arī pauž viedokli, ka turpmāk valstij pašai acīmredzot būs jāuzņemas fotoradaru ieviešana un apkalpošana.

Jau vēstīts par Valsts policijas (VP) vadības otrdien paziņoto, ka valsts dos fotoradaru ieviesējam, uzņēmumam "Vitronic", vēl divdesmit dienas paskaidrojumu iesniegšanai, un, ja tie nebūs pārliecinoši, valsts lauzīs līgumu ar šo publiskās un privātās partnerības privāto sadarbības partneri.

VP cer, ka fotoradaru uzstādīšanas lietā būs pozitīvs risinājums un uzņēmums "Vitronic" spēs dotajā termiņā 20 dienu laikā sniegt argumentētus paskaidrojumus, kāpēc no 160 stacionārajiem fotoradariem joprojām nav uzstādīti 133, kā to paredz līgums ar valsti. Pagaidām policijai nav pārliecības, ka tiks sniegti argumentēti un pamatoti paskaidrojumi.


Написать комментарий