Ir noslēgušies Novada svētki „Dagdai – 20”

publicitātes foto
publicitātes foto

Veselu nedēļu cilvēkiem bija iespēja apmeklēt dažādus pasākumus. Koncertus sniedza gan vietēji pašdarbnieki, gan viesmākslinieki, informē Dagdas novada pašvaldība.

Svētki sākās svētdien, 22.jūlijā ar Garīguma dienu, kurā notika jaunā novada karoga iesvētīšana Dagdas Vissvētās Trīsvienības Romas katoļu baznīcā. Pasākums turpinājās ar svinīgu karoga pacelšanu mastā un novada mācītāju godināšanu.
Otrajā svētku dienā – Iepazīšanās dienā iedzīvotājiem bija iespēja uzzināt vairāk par Dagdas novadu, piedaloties ekskursijā un aplūkojot jaunos un jau esošos tūrisma objektus un apskates vietas.

Vērtību diena sākās ar literāro darbu un zīmējumu konkursa “Es mīlu Dagdas novadu” izstādes atklāšanu, kurā piedalījās vairāk nekā simts bērni. Turpinājās ar Nacionālo bruņoto spēku goda sardzes defilē pilsētas centrālajā laukumā. Vakarā tika rādīta Andrupenes amatierteātra komēdija „Pārdotie svētki” (A. Tauriņš), pēc kuras iedzīvotājus cienāja ar sieru, pīrādziņiem un alu. Vēl arī varēja uzdejot muzikantu „Trīs vīri laivā” pavadījumā. Turpat centrālajā laukumā bija iespēja apskatīt izstāžu zālē „Patria” ekspozīciju par Dagdas vēsturi, tās cilvēkiem un notikumiem. Pasākums turpinājās Andrupenes lauku sētā, kur notika maizes cepšana un degustācija.

Paaudžu diena tika veltīta bērniem, pusaudžiem un senioriem. No rīta pašiem mazākajiem bērniem notika leļļu teātra izrāde “Anisa un viņas draugi” pie PII „Saulīte”. Tajā pašā laikā pie Veselības un sociālo pakalpojumu centra “Dagda” notika koncerts vecajiem ļaudīm ar novada tautas namu pašdarbības kolektīvu uzstāšanos.Pie bērnu un jauniešu centra notika dažādas pēles „Rotaļu lādē”.

Pēcpusdienā notika Jauniešu iniciatīvu centra atklāšana, kurš tapa Latvijas un Šveices sadarbības programmas rezultātā. Atklāšanā piedalījās pats Šveices Konfederācijas

Pilnvarotais un ārkārtējais Vēstnieks Latvijā Valters Hafners (Walter Haffner) ar kundzi. Pēc atklāšanas notika jauno talantu konkurss „Zvaigžņu lietus Dagdā”, kurā novada iedzīvotāji rādīja māku dziedāt, dejot, gleznot, meistarot un veidot. Tāpat arī iedzīvotājus priecēja baikeru ierašanās.

Vakara noslēgumā parka estrādē notika diskotēka „Putu ritmi”, par kuru visi bija lielā sajūsmā, jo Dagdā tāda diskotēka notika pirmo reizi.
Veselības diena sākās ar novada iestāžu, organizāciju un biedrību Jubilejas skrējienu pa pilsētas ielām. Pēc tam notika oriģinālāko peldrīku konkurss, kurā piedalījās 9 peldoši objekti - pūķa, indiāņu vigvama, ūdens lilijas un citos veidolos. Pēcpusdienā notika pludmales volejbola un strītbola finālspēles.

Amatu dienā notika gadatirgus ar novada folkloras kopu piedalīšanos. Aglonas maizes muzeja saimniece Vija Ancāne stāstīja un arī rādīja visu par maizi - no graudu sēšanas līdz pat maizes cepšanai. Turpat arī notika amatnieku darinājumu tirdziņš un ēdienu degustācija, kurā varēja nobaudīt vietējo zemnieku dažādu veidu medu, sierus un maizi.

Vakarā notika Laura Reinika koncerts, kuru nedaudz iztraucēja lietus, taču tas nemazināja prieku par dziedātāja priekšnesumu.
Pēdējā svētku diena bija Goda un Lepnuma diena. Rīta pusē notika jau tradicionālās zirgu rikšošanas sacensības Dagdas hipodromā. Neskatoties uz karsto laiku, uz šo pasākums pulcējās liels skaits cilvēku.

Vakarā notika svētku noslēguma koncerts, kurā tika godināti cilvēki, kas 20 gadu laikā, kopš Dagdai ir piešķirts pilsētas statuss, bija sabiedriski aktīvi – piedalījās pilsētas, novada, Latgales, Latvijas un pat pasaules mēroga pasākumos; popularizēja Dagdas tēlu un cēla tās godu.

Balvas – stikla figūras ūdens lāses formā – saņēma: Ina Zandare, Mārīte Zariņa, Zinaīda Konošonoka, Lolita Ciganoviča, Tatjana Jefremova, Eleonora Hnikina, Renāte Gekiša, Jānis Platacis, Antons Arnicāns un Antons Rutka.

Dagdas novada pašvaldība pateicas šiem cilvēkiem, jo „...nekas šajā pasaulē nav svarīgāks par cilvēkiem, īpaši tiem, kuri ir mums blakus, kuri ir mūsu domās un sirdīs...”.



Написать комментарий